Af - 16/03-17 11:12

Den eneste af sin slags: På denne café arbejder en helt særlig flok medarbejdereDen eneste af sin slags: På denne café arbejder en helt særlig flok medarbejdere

Et helt unikt personale serverer latte og smoothies på cafeen Hugs & Mugs i Illinois.

Bildstrecke im Grossformat »

Vi har tidligere skrevet om den unge kvinde Madeline Stuart, der også har Downs Syndrom, og som nu arbejder som model. Se galleriet øverst.

I Illinois, USA ligger en café, der skiller sig en smule ud fra andre. Selv beskriver ejerne den, som en af de eneste af sin art.

Hugs & Mugs er det nemlig udelukkende medarbejdere med Downs Syndrom, der står bag disken.

Ifølge det amerikanske medie Daily Herald åbnede cafeen i 2014 og har både baristaer bag disken, men også praktikanter, der bruger tegnestuen i baglokalet til at designe gaver, der sælges i butikken og på deres hjemmeside.

På Hugs & Mugs langes der både latte, milkshakes og is over disken, og en hel væg er dedikeret til de mange hjemmedesignede t-shirts og krus, som kunderne har mulighed for at købe.

Det er uddannelsescenteret GiGi's Playhouse, der står bag cafeen. Deres formål er at hjælpe personer med Downs Syndrom ved blandt andet at tilbyde dem uddannelse og arbejde.

Uddannelsesforløbet, der er gratis, starter med 12 ugers undervisning, hvor der blandt andet undervises i matematik og læsefærdigheder.

Herefter skal de studerende arbejde 18 uger på Hugs & Mugs-cafeen. Arbejdet her skal gøre dem klar til at finde andre job.

Og ifølge Dave Luzwick, der direktør for uddannelsen, er der rig mulighed for at forberede sig på arbejdslivet. De har nemlig travlt på caféen.

Han forklarer ifølge Daily Herald, at 'ordet har spredt sig' siden åbningen for tre år siden, så rigtig mange kunder kommer nu forbi den særlige café på grund af den gode stemning.


LÆS OGSÅ: Mélanie fik 100.000 likes på Facebook: Nu skal hun være vejrvært

LÆS OGSÅ: Dreng med Downs syndrom blev nægtet job som model

LÆS OGSÅ: Udviklingshæmmet 16-årig søgte job: Fik rørende svar

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sigmund fra 'X Factor' langer ud...
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Morten Resen jubler: 'Det havde vi...
bt.dk
Tusindvis af pendlere tages som...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx