Af - 11/12-15 21:58

Hemmelig julemand deler 100-dollarsedler ud til borgere i voldsramt byHemmelig julemand deler 100-dollarsedler ud til borgere i voldsramt by

En "hemmelig julemand" delte 100-dollarsedler ud til borgere i byen Ferguson, der har været ramt af voldelige optøjer, siden en betjent skød en ubevæbnet, sort teenager i 2014.

Bildstrecke im Grossformat »
Den hemmelige "julemand", en forrentningsmand, der ikke ønsker at have sin identitet frem, briefer nogle lokale betjente, som skal hjælpe ham med at give 100-dollarsedler - svarende til næsten 700 kroner - ud til byens borgere. En borger fra Ferguson bryder sammen i tårer, efter at have modtaget nogle 100-dollarsedler fra den godhjertede forretningsmand. Endnu en borger bryder sammen i tårer over den godhjertede gerning. Den hemmelige julemand får smilet frem hos endnu en borger.. Forretningsmanden besøgte også en skoleklasse, der havde mistet deres klassekammerat Jamyla Bolden tidligere på året. Jamyla blev dræbt af skud tidligere på året, mens hun lavede lektier i sit hjem. Hver af børnene modtog 20 dollar. Et bord står tomt i klasseværelset for at mindes den afdøde Jamyla. Den hemmelige julemand får kram fra Fergusons borgere. Mindeplade for Michael Brown, en ung sort teenager, der blev skudt 9. december 2014 af en hvid betjent. Foto af Michael Browns grav fra den 5. november 2015 - stadig uden gravsten. Billeder fra 25. november 2014, hvor demonstranter protesterer over, at betjenten, der skød Michael Brown ikke blev dømt. Demonstranter sætter ild til en politibil efter det blev annonceret, at betjenten gik. Michael Browns stedfader og mor råber til en stor, vred menneskeskare, da de får domstolenes beslutning at vide. Betjente står klar til at dæmme op for demonstranterne. Demonstranter marcherer på årsdagen for Browns død d. 9. august 2015. Flere protestanter på årsdagen for Browns død. Browns mor, Lesley McSpadden, kaster rosenplade på blodstænkene fra sin 18-årige søn den 9. august 2014, hvor han blev skudt af en betjent.

Julen er for alvor kommet til byen Ferguson i den amerikanske delstat Missouri.

En "hemmelig julemand" delte onsdag 100-dollarsedler ud til byens beboere, hvoraf flere har gengældt den gode gerning med glædestårer.

Og tanken bag er intet mindre end rørende.

Byens beboere har været rystet efter adskillige voldelige sammenstød, der opstod efter, at en hvid betjent i august 2014 skød den ubevæbnede, sorte teenager Michael Brown.

Sammen med lokale betjente delte julemanden 100-dollarsedler ud på gaden og besøgte også en lokal 4.klasse, der havde mistet en klassekammerat, der var blevet skudt i sit hjem tidligere på året, mens hun lavede lektier. Her fik eleverne hver en 20-dollarseddel.

- Venlighed er broen mellem alle folk. Og lige nu har Ferguson brug for den venlighed, siger han.

Undtagelsestilstand i Ferguson på årsdag
Undtagelsestilstand i Ferguson på årsdag

Betjentene, der hjalp den hemmelige julemand kom fra delstatens såkaldte "Highway Patrol", FBI og det lokale politikorps - og de blev mødt med kram, glædestårer og overraskede smil.

- Folk får en anden side at se af politiet og hvad, vi gør. Vi er også en del af lokalsamfundet, udtaler betjenten Justin Lacy

"Julemanden" er en forretningsmand fra Kansas City, som dog ikke ønsker at give hele sin identitet til kende for at lade fokus være på den godgørende handling frem for ham selv.

Han fortæller, at han typisk uddeler mellem 100.000 og 120.000 dollars om året sammen med andre anonyme donorer i forskellige amerikanske byer.


To såret: Skud afslutter fredelig mindedag for Michael Brown
To såret: Skud afslutter fredelig mindedag for Michael Brown

Ferguson demonstrerer på årsdag for politidrab på 18-årig
Ferguson demonstrerer på årsdag for politidrab på 18-årig

Browns familie sagsøger politimand efter Ferguson-drab
Browns familie sagsøger politimand efter Ferguson-drab

Obama støtter beslutning om at rense Ferguson-betjent
Obama støtter beslutning om at rense Ferguson-betjent

LÆS OGSÅ: Dansk ekspert: Der vil ske forandringer hos politiet i Ferguson

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx