Af Katrine Frederikke Wandrup - 08/09-17 15:30

Bartendere taler ud: Det her er de mest irriterende folk i byenBartendere taler ud: Det her er de mest irriterende folk i byen

Weekenden står for døren, og med den kunne der godt følge en god, gammeldags bytur. Men mens du er ude at have det sjovt, er der hårdtarbejdende folk bag baren, der sørger for, du får en god aften.

storybild

(Billede: Scanpix)

Vice har taget en snak med en række bartendere, der har været i faget i mange år, for at høre, hvad det mest irriterende folk i byen gør.

  1. FløjterFuldstændig ligesom alle andre vil bartendere gerne behandles med respekt, når de arbejder. Alligevel vælger nogle mennesker i byen at fløjte efter dem eller knipse med fingrene for at få opmærksomhed. Lad være med det! En bartender er ikke en hund, der kommer, når du kalder.
  2. Lad være med at være 'den fyr'Bartenderen Caty, som har været i branchen i 13 år, er træt af folk, der generelt opfører sig som idioter. Fyren, som knipser med fingrene eller står og vifter med sine penge. Han kan finde på at kalde hende for 'søde' og spørge efter hendes nummer, efter han har givet 10 kroner i drikkepenge på en bestilling med fem forskellige tidskrævende cocktails.Han vil have bartenderens opmærksomhed i det sekund, han stiller sig op ved baren, og bliver sur, hvis han ikke får den. Alligevel har han ikke besluttet sig for, hvad han vil bestille, når det er hans tur.
  3. Bruger baren som mobilopladerstationBartendere vil gerne give din telefon et skud strøm, hvis du er løbet tør. Men du skal også være rimelig, når du beder dem om det. Bartendere har travlt, fortæller Nicky, som har været bartender i 20 år. De har ikke tid til hele tiden at lade dig tjekke din telefon og lægge den tilbage i opladeren for dig. Lad den nu ligge i stedet for at skulle kigge på den hvert andet minut. For det første lader den hurtigere, og for det andet får bartenderen på den måde tid til at udføre det job, de er ansat til – at servere drinks til tørstige gæster.
  4. Læg dine fordomme ved dørenNogle bartendere vælger at være i branchen, fordi de godt kan lide den, og ikke fordi deres 'plan A' gik i vasken. Lad være med at dømme bartenderne og spørge dem, hvad deres 'rigtige' job er, eller om de ikke skal læse videre. For nogle passer arbejdstiderne godt til deres hjemme- og familieliv, de kan godt lide arbejdet, og det er ikke op til dig at dømme dem for det, fortæller Jen, der har 20 års erfaring som bartender.
  5. Vær en smule fornuftigI det store og hele handler det om at opføre sig ordentligt – også overfor bartendere, siger T.S., som har 15 års erfaring. Selvom du er fuld, kan du godt have gode manerer og sige 'tak' og generelt spørge pænt, hvis du vil bestille noget.
Desuden er det et kæmpe 'no-no' at tage sine egne drikkevarer med, og det er ikke i orden at sidde og blande dine egne drinks nede ved bordet. Du ville jo heller ikke tage din egen mad med på restaurant, vel?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skuespiller venter barn med sin...
bt.dk
'Regnede forkert med 55.000 - ups,...
bt.dk
Ronaldo chokerer under interview: Er...
bt.dk
Én spiller tager skylden for kæmpe...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx