Af - 06/07-16 15:11

Islamisk Stat sælger sexslaver på sociale medier: Køb 12-årig jomfruIslamisk Stat sælger sexslaver på sociale medier: Køb 12-årig jomfru

Islamisk Stat annoncerer med kvinder på de sociale medier, der er sat til slag for højestbydende.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Scanpix)

Til trods for, at Islamisk Stat mister større terræn i deres selvudnævnte kalifat, holder den ekstremistiske gruppe flere tusinde kvinder og børn som sexlaver.

Ifølge nyhedsbeauret AP befinder omkring 3.000 kvinder og børn sig på nuværende tidspunkt i Islamisk Stats varetægt i Irak, hvor de bliver voldtaget og mishandlet. De yngste piger der bliver voldtaget er blot 13 år gamle.

Nogle af de tilfangetagne kvinder bliver desuden solgt som sexslaver på sociale medier som WhatsApp og Telegram, hvor IS annoncerer med pigerne ved siden af rekamer for killinger og våben.

FN: Næsten 30.000 udlændinge er i krig i Irak og Syrien
FN: Næsten 30.000 udlændinge er i krig i Irak og Syrien

På en af annoncerne, som nyhedsbureau AP har kendskab til, bliver en pige omtalt som 'jomfru', 'smuk, '12 år'. Tilmed står der, at prisen for pigen er steget til 84.000 kroner, og at hun snart vil blive solgt.

En talsmand fra Telegram, Markus Ra siger til svenske Nyheter 24, at appen er meget populær i Mellemøsten, og at selskabet arbejder hårdt på at fjerne de offentlige kanaler, der bruges af IS.

Mange flygtede irakere vender hjem på trods af krig og vold
Mange flygtede irakere vender hjem på trods af krig og vold

Blandt dem, der har formået at flygte fra IS' fangeskab, er 18-årige pige Lamiya Aji Bashar, der kommer fra det religiøse yazidisamfund i Irak, som er meget hadet blandt ekstremister. Hun forsøgte at flygte fra IS flere fire gang, før hun endelig slap fri i marts.

Sammen med et barn på otte år og en 20 årige kvinde flygtede hun fra fangeskabet, men en landmine eksploderede, og de to andre mistede livet.

Tilbage overlevede Lamiya Aji Bashar, der slap med at blive vansiret i ansigtet og på kroppen af fragmenter fra minen, og i dag er hun blind på det ene øje.

- Takket være Gud, formåede jeg at komme væk fra de vantro. Selv hvis jeg havde mistet begge øjne, ville det have været det værd, fortæller hun til AP, der møder pigen i hendes onkels hjem i det nordlige Irak.

På trods af, at terroristerne er under voldsomt pres fra den USA-ledede koalition, bliver det sværre for kvinderne at flygte, forklarer Mirza Danai fra hjælpeorganisationen Luftbrucke Irak til AP.

- Ekstremisterne registerer hver eneste slave under en ejer. På den måde ved alle kontrolposter, hvem kvinden er, og om hun forsøger at flygte.

Flere familier betaler store summer for at få folk til at befri deres piger fra fangskab, men kun få bliver reddet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx