Af Ritzau - 05/06-16 18:37

Afdød paves blod er stjålet fra katedralen i KölnAfdød paves blod er stjålet fra katedralen i Köln

Et klædestykke med pave Johannes Paul II's blod er forsvundet fra Kölns katedral.

storybild

Et klæde med lidt blod fra afdøde pave Johannes Paul II er stjålet fra Kölner Dom, og kirken appellerer til, at tyven leverer det tilbage. Paven, der ses til venstre på billedet, døde i 2005. (Billede: Reuters/Kacper Pempel)

Politiet i Köln har fået en noget utraditionel opgave, efter at et særligt klædestykke er meldt forsvundet fra katedralen i Köln, Kölner Dom.

Ifølge politiet er der det særlige ved klædestykket, at der er en dråbe af den afdøde pave Johannes Paul II's blod på det.

Politiet siger, at en gæst i kirken søndag morgen opdagede, at genstanden med klædestykket er væk. Gæsten sagde det til ansatte i kirken, og så kom politiet på sagen.

Klædestykket med pavens blod blev opbevaret i et glas ved en statue af pave Johannes Paul II, der var leder af den katolske kirke fra 1978 til sin død i 2005.

Politiet mener, at glasset er fjernet fra stedet på et tidspunkt mellem lørdag aften og søndag morgen.

Avisen Kölner Stadt-Anzeiger skriver mere præcist, at glasset er forsvundet mellem lørdag klokken 19.00 og søndag klokken 07.55.

- Selv om værdien af materialet er lav, så har det en høj åndelig værdi, siger Gerd Bachner, en ledende embedsmand i katedralen i en politierklæring.

Bachner opfordrer tyven til at levere glasset med pavens blod tilbage.

Kölner Stadt-Anzeiger skriver, at blodet kommer fra en prøve, som Johannes Paul gav kort før sin død i 2005.

Klædestykket har været i katedralen siden 2013.

Gerd Bachner siger ifølge avisen, at der ellers har været et æreskodeks blandt tyve.

- Domkirken stjæler man ikke fra, siger han og tilføjer:

- Pave Johannes Paul II bevægede hele verden. Han berørte mange mennesker og skabte eftertænksomhed. Jeg appellerer til, at gerningsmanden eller gerningsmændene besinder sig og afleverer glasset tilbage.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx