Af Ritzau - 11/04-17 19:09

FN: Menneskesmuglere sælger migranter som slaver i LibyenFN: Menneskesmuglere sælger migranter som slaver i Libyen

Salg af migranter er ved at blive en trend blandt menneskesmuglere, meddeler FN-organisation.

storybild

For mange migranter er drømmen et liv i Europa. Men går turen gennem Libyen, risikerer de ifølge FN at blive solgt som slaver. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Str)

I jagten på et liv i Europa går turen for mange vestafrikanske migranter igennem Libyen.

Men her risikerer de at blive solgt som slaver, og nogle bliver også udnyttet til seksuelle ydelser.

Det oplyser Den Internationale Organisation for Migration (IOM) tirsdag. IOM blev i september 2016 en del af FN-systemet som FN’s migrationsorganisation.

Mange migranter betaler menneskesmuglere i håbet om et bedre liv. Men i stedet risikerer de ifølge IOM at ende som gidsler, mens deres familier bliver afpresset til at betale løsepenge.

- Det er ved at blive en tendens hos smuglere at sælge mennesker, i takt med at smuglernes netværk i Libyen bliver stærkere, siger Othman Belbeisi, IOM's missionsansvarlige i Libyen.

- Migranter bliver solgt på markeder som en handelsvare, siger han.

Han tilføjer, at migranterne er til salg for en pris mellem 200 og 500 dollar per mand. Det svarer til mellem 1400 og 3500 kroner.

IOM har ikke offentliggjort en statistik for, hvor mange mennesker det drejer sig om. I stedet bygger FN-organisationen udmeldingen på informationer fra frontmedarbejdere i landet.

En senegalesisk migrant har eksempelvis fortalt organisationen, at han var fanget i flere måneder efter en farlig rejse til Libyen.

Han havde angiveligt betalt omkring 2100 kroner for at blive kørt gennem ørkenen. Men da han kom frem, blev han narret.

I stedet for at blive ført videre mod slutdestinationen blev han og andre migranter kørt til et slavelignende marked, meddeler IOM. Det uddybes, at det var folk fra Libyen, der stod for salg og køb af migranterne.

Den senegalesiske migrant har fortalt, at han var en af mere end hundrede migranter, som blev holdt fanget i et privat hjem.

- Når nogen døde eller blev frigivet, tog kidnapperne tilbage til markedet for at købe flere migranter, lyder det fra IOM.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx