16/03-16 01:10; Opdateret: 16/03-16 02:14

Favoritterne Trump og Clinton vinder svingstaten FloridaFavoritterne Trump og Clinton vinder svingstaten Florida

Både Republikanernes Donald Trump og Demokraternes Hillary Clinton vinder den vigtige delstat stort.

storybild

Donald Trump har vundet Florida, som milliardæren ofte har kaldt "sit andet hjem". (Billede: Free/Celebrity Photo/colourpress.com)

Milliardæren Donald Trump vinder Republikanernes primærvalg i Florida stort, erklærer CNN og flere andre tv-netværk i USA.

- Rygterne siger, at selv om der er blevet brugt et rekordstort beløb på negative kampagner mod mig, får jeg en massiv sejr i Florida, skriver Trump på Twitter.

Senator Marco Rubio har efter nederlaget holdt en tale, hvor han meddeler, at han indstiller sit kandidatur.

Senatoren var på hjemmebane i Florida, og mange amerikanske kommentatorer havde også på forhånd set Florida som Rubios sidste mulighed for at komme tilbage i kampen om Republikanernes nominering, som Donald Trump fører klart.

Inden primærvalgene tirsdag havde Donald Trump ifølge New York Times 469 delegerede mod Ted Cruz' 369, Marco Rubios 163 og John Kasichs 63.

Hos Demokraterne vinder Hillary Clinton ligeledes Florida sikkert. Sejren var dog ventet, da Clinton førte stort i meningsmålinger op til valgdagen.

Florida er en af de traditionelle svingstater, der kan afgøre det amerikanske præsidentvalg. Derfor har der været fokus på, hvem der ville klare sig bedst i staten.

Hos Republikanerne er der hele 99 delegerede til vinderen, der tager alle statens delegerede med videre i kapløbet om at vinde nomineringen. Dem sætter Donald Trump sig nu på.

Hos Demokraterne er der 246 delegerede på spil, men de fordeles proportionelt. Hillary Clinton kan dog se frem til at få fingrene i langt størstedelen af de delegerede, da hun med 91 procent af stemmerne optalt fører med 64,7 procent mod sin modkandidat Bernie Sanders' 33 procent.

Det kræver 1237 delegerede at vinde nomineringen hos Republikanerne, mens Demokraterne kræver 2383 delegerede.

Her fører Hillary Clinton ifølge The New York Times med 1235 delegerede mod Bernie Sanders' 580.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se fødslen: Her kommer baby-giraf til...
bt.dk
Myndighederne advarer: Frygtet...
bt.dk
Ny borgmester ærgrer sig: Vi har et...
bt.dk
Skal vidne i retten: Hun kan blive...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx