Gå til HPV-fokusside

Eksperter skal forklare HPV-sagen for politikereEksperter skal forklare HPV-sagen for politikere

Folketingets Sundhedsudvalg afholder i dag en høring på HPV-vaccinen på baggrund af den massive debat om mistanken om alvorlige bivirkninger.

storybild

Christine Felding er gyn¾kolog og har valgt at vaccinere sin dreng, Michael fordi hun mener, at han kan fŒ gavn af vaccinen. Nye studier viser ogsŒ, at det beskytter mod penis- og analkr¾ft. Intet mindre! (Billede: Djurhuus Kristian)

Hvad er op og ned i HPV-sagen? Hvad skal man som politiker mene, når en række piger mistænker vaccinen for at have gjort dem alvorligt syge? Og hvad betyder det, når Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, siger, at der ikke er bevis for, at vaccinen giver det alvorlige syndrom POTS?

Blandt andre disse spørgsmål er på dagsordenen, når Folketingets sundhedsudvalg i dag klokken 13 afholder en ekspert-høring om HPV-sagen. Høringen er arrangeret af sundhedsudvalget, hvis formand, Liselott Blixt (DF), ser frem til at få flere fakta på bordet:

- Jeg håber, at de inviterede forskere under høringen vil give os svar og fakta på nogle af de mange spørgsmål, som er rejst i undersøgelser, medier og debatter, og som også nogle gange kan gøre os politikere forvirrede, siger Liselott Blixt, som på egen krop har oplevet, hvordan HPV-sagen vækker debat, efter at en række patientorganisationer og politikere har kritiseret hende for at stille kritiske spørgsmål i sagen.

Hun har dog opbakning fra DF’s partiledelse, hvilket er det vigtigste for hende, forklarer hun:

- Det betyder meget for mig, at jeg har det. Men jeg værdsætter også meget, når jeg trods kritikken fra politiske kollegaer, så alligevel også møder støtte fra politikere fra andre partier.

Sundhedsminister Sophie Løhde, ( V) vil være blandt tilhørerne og oplægsholderne vil blandt andet være den israelskeprofessor og ekspert i immunsygdomme, Yehuda Shoenfeld, Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, Lægemiddelstyrelsen, samt overlæge Jesper Mehlsen fra HPV-centret i Region Hovedstaden.

Metroxpress følger høringen live på mx.dk fra klokken 13.

LÆS OGSÅ: Kritiseret HPV-læge: EMA's kritik af mig er forkert, uretfærdig og uvidenskabelig

LÆS OGSÅ: BLOG: Vi skal vide og ikke bare tro

LÆS OGSÅ: HPV: Alvorlige bivirkninger bliver aldrig indberettet

LÆS OGSÅ: Kræftens Bekæmpelse: Færre HPV-vacciner koster flere kvinder livet

LÆS OGSÅ: DF's sundhedsordfører får massiv kritik i HPV-sag

LÆS OGSÅ: Kræftens Bekæmpelse fik penge fra industrien før stor HPV-kampagne

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere S-minister afværger...
bt.dk
Vildt Eriksen-show i sikker sejr!...
bt.dk
Engelske medier hylder vilde Eriksen:...
bt.dk
Snapchat gjorde grin med Rihanna:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx