Gå til HPV-fokusside
Af - 19/06-16 15:11; Opdateret: 20/06-16 10:00

Nyt HPV-kritisk magasin sætter fokus på bivirkninger ved vaccinenNyt HPV-kritisk magasin sætter fokus på bivirkninger ved vaccinen

I dag udkommer HPV-magasinet, der er udgivet af Dansk Handicap Forbund. Magasinet bliver blandt andet rundsendt til landets skolebestyrelser, idrætsforbund og Team Danmark.

storybild

Nyt HPV-kritisk magasin rundsendes til skolebestyrelser og idrætsforbund

Diskussionen om bivirkninger af HPV-vaccinen er ikke sort eller hvid, og der mangler nuancer i debatten.

Det er en del af forklaringen på, at Dansk Handicap Forbund i dag udgiver magasinet HPV-update sammen med patientforeningen HPV-update. Det skriver forbundet i magasinets leder.

Sundhedsstyrelsen: HPV-piger skal lære at leve med deres symptomer
Sundhedsstyrelsen: HPV-piger skal lære at leve med deres symptomer

Magasinet fremlægger informationer om vaccinens sikkerhed fra Sundhedsstyrelsen og Lægemiddelstyrelsen, referater af artikler og forskning om mulige bivirkninger ved vaccinen og fortællinger om piger, der har oplevet at få bivirkninger efter vaccinen.

Det bliver i dag sendt til skolebestyrelser i hele landet, store idrætsforbund, Team Danmark, Sundhedsstyrelsen, Lægemiddelstyrelsen, Statens Serum Institut, Danske Regioner, De Praktiserende Lægers Landsorganisation, Dansk Sygeplejeråd og Lægesekretærernes Fagforbund.

Trine W. Larsen, der er talsmand for HPV-update, håber, at den viden, der bliver fremlagt i magasinet, vil nå ud til forældre, der står overfor valget om at skulle vaccinere eller ej.

HPV: Alvorlige bivirkninger bliver aldrig indberettet
HPV: Alvorlige bivirkninger bliver aldrig indberettet

“Vi udgiver magasinet for at få en mere nuanceret debat om vaccinens sikkerhed. Håbet er, at det kan bidrage til, at forældre kan træffe beslutningen om vaccination på et oplyst grundlag”, siger talsmand for HPV-update, Trine Larsen.

I magasinet er der også indlæg fra læge Louise Brinth, der medvirkede i TV2-dokumentaren ‘De vaccinerede piger, hvor hun pegede på en mulig sammenhæng mellem en række symptomer hos piger, hun undersøgte, og HPV-vaccinen.

Professor og læge Peter Gøtzsche har skrevet et indlæg, hvor han påpeger, at den rapport fra den europæiske lægemiddelstyrelse, som Sundhedsstyrelsen og Kræftens Bekæmpelse har brugt til at frikende vaccinen er noget makværk.

Ventelister på HPV- center bliver ved at stige
Ventelister på HPV- center bliver ved at stige

Peter Gøtzsche pointerer, at vi ikke kender det fulde billede af vaccinens eventuelle skadevirkninger endnu og slutter af med at skrive, at han tror, at HPV-sagen ender med en skandale - både på grund af EMA’s opførsel - men også fordi, han finder det sandsynligt, at nogle piger i sjældne tilfælde skades meget alvorligt af vaccinen.

Sine Jensen fra Forbrugerrådet Tænk har det sidste indlæg, der handler om, at der bør være bedre muligheder for at få erstatning for dem, der bliver skadet af vaccinen.

Magasinet kan læses her.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx