Gå til HPV-fokusside
Af - 12/11-15 11:59; Opdateret: 12/11-15 13:57

Massive fyringer på Danmarks største HPV-centerMassive fyringer på Danmarks største HPV-center

Over halvdelen af de ansatte på HPV-centeret på Frederiksberg Hospital er blevet afskediget. Det betyder nul forskning i mistanken om HPV-bivirkninger og endnu længere ventetider for pigerne.

storybild

(Billede: Polfoto)

Danmarks største og førende HPV-center, Synkopecentret på Frederiksberg Hospital, mister over halvdelen af sine medarbejdere.

Det bekræfter Kurt Espersen, vicedirektør, Frederiksberg Hospital, over for metroxpress.

- Det er rigtigt. Vi har ikke bevillinger til at lave forskning længere i den enhed. Derfor bliver vi nødt til at sikre os, at vi ikke får unødige udgifter, siger Kurt Espersen.

I går fik syv ud af 12 medarbejdere på HPV-centeret således besked på, at de ikke længere kan fortsætte.

- Der vil være fem mennesker tilbage i enheden. Det er også det, vi har bevillinger til i forhold til at undersøge pigerne, siger Kurt Espersen med henvisning til, at der fremover kun vil være en overlæge, to sygeplejersker, en forskningsassistent og en sekretær på deltid til at tage sig af pigerne.

Ifølge metroxpress' oplysninger betyder det blandt andet, at ventetiderne kommer til at blive over to år mod de nuværende syv måneder.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Lige nu står 441 piger, som mistænker HPV-vaccinen for at have gjort dem syge, på venteliste til en undersøgelse på Synkopecentret. Med de færre ansatte vil HPV-centret fremover kun være i stand til at undersøge 200 HPV-piger årligt, oplyser en kilde til metroxpress.

Kurt Espersen vil dog ikke kommentere på ventetiden.

- Vi håber ikke, at det kommer til at betyde noget for HPV-udredningen. Men det er svært at udtale sig om på nuværende tidspunkt.

Hvordan kan det ikke påvirke driften og ventetiden?
- Vi har lovet at undersøge og udrede et vist antal patienter per år. Dem holder vi os til.

Han vil dog ikke oplyse præcis hvor mange, det drejer sig om.

Foruden de afskedigede medarbejdere stopper HPV-centret også fra 1. december med at bruge de såkaldte FADL-vagter - lægestuderende - som i vid udstrækning har stået for at undersøge HPV-pigerne, oplyser Kurt Espersen, som dog ikke vil give et bud på, hvad det kommer til at betyde for ventetiden.

- Jeg kan ikke svare på, hvor mange man forventer at kunne undersøge. Men vi ved, at med den store søgning til enheden af de her HPV-bivkrningsmistanke-patienter, er der lang ventetid i øjeblikket, siger han.

Frederiksberg Hospital har søgt om flere penge til driften af HPV-centret hos Region Hovedstaden, og hvis den ansøgning, som lyder på 1,8 millioner, kommer hjem, forventer Kurt Espersen kortere ventetider.

- Så vil vi kunne komme ned på en acceptabel ventetid for de her patienter. Vi håber på at komme ned på to-tre måneder, siger han.

Som metroxpress tidligere har beskrevet, er Synkopecentret det eneste af de fem HPV-centre i landet, der er i stand til og systematisk tester pigerne for det invaliderende syndrom POTS. På mandag skal de fire øvrige centre til Frederiksberg Hospital for at se, hvordan pigerne bliver udredt. Samtidig er centret førende inden for forskningen på området.

Synkopecentret afventer ud over ansøgning om penge til drift også en ansøgning om flere midler til forskning. Men indtil der kommer flere penge, er der sat en stopper for forskningen, forklarer Kurt Espersen.

Overlæge på Synkopecentret, Jesper Mehlsen, ønsker ikke at udtale sig i sagen.

Jeg er chokeret over, at det HPV-center, der har udvist størst faglig kompetence på dette felt nu bliver afskåret fra alle ressourcer til at arbejde dybdegående med HPV-problemstillingen. I forvejen overholdes udredningsgarantien ikke i forhold til HPV-pigerne, som er på lange ventelister. Det må og skal Danske Regionerne stå til ansvar for. Det er helt uacceptabelt.
Trine Larsen, talsmand, HPV-Update

Rettelsen: Det fremgik tidligere af artiklen, at hospitalet har søgt om en bevilling på 1,8 millioner hos Danske Regioner. Det er ikke korrekt. Ansøgningen ligger derimod hos Region Hovedstaden. Vi beklager fejlen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Så meget tabte Thomas sig under...
bt.dk
'Jørgen de Mylius ville gerne ha’ mit...
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Ny p-pille til mænd på vej
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx