Gå til HPV-fokusside

HPV-overlæge svarer igen: EMA's kritik er forfejletHPV-overlæge svarer igen: EMA's kritik er forfejlet

storybild

Frederiksberg hospital .Den Koordinerende Forskningsenhed - bygningen. Tidligere hed det Innovacenter. (Billede: Eskestad mik)

Det er ikke korrekt, når Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, påstår, at HPV-centret på Frederiksberg Hospital bevidst har castet patienter til at passe ind i en hypotese om, at HPV-vaccinen er skyld i, at pigerne er blevet syge.

Sådan lyder modsvaret på kritikken fra overlæge overlæge Jesper Mehlsen fra Synkopecentret.

- EMA angriber publikationerne for at have fordrejet forekomsten af POTS, idet Synkopecenteret er en af de enheder, som modtager patienter mistænkt for bivirkninger og derfor ikke kan afspejle den spontane forekomst. I denne sammenhæng er kritikken ramt helt ved siden af, idet de data, der ligger til grund for publikationerne, er indsamlet før, Synkopecenteret blev udnævnt til at være en særlig enhed for mulige bivirkninger til HPV-vaccination, siger Jesper Mehlsen, som afviser kritikken af, at han skulle have udvalgt patienterne med henblik på at finde beviser for, at vaccinen er farlig.

EMA beskylder dansk HPV-center for at håndplukke syge piger
EMA beskylder dansk HPV-center for at håndplukke syge piger

- Dette ville være både videnskabeligt uredeligt og dårlig lægegerning, hvilket vi naturligvis ikke giver os af med på Synkopecenteret. Derimod har vi noteret os patienternes spontane angivelse af symptomer og har lagt mærke til, at symptomerne er ret ensartede. Tilsvarende symptombilleder er noteret af en række andre læger, som har beskæftiget sig med denne patientgruppe, siger Jesper Mehlsen.

Han undrer sig samtidig over, at EMA kritiserer de tre danske undersøgelser af pigerne på Synkopecentret ved underkende mange af HPV-centrets POTS-diagnoser:

- På Synkopecenteret følger vi gældende internationale retningslinjer for diagnosticering af POTS - de samme retningslinjer, som EMA henviser til. Det kan derfor synes overraskende, at diagnoser stillet af specialister efter alle gældende regler bliver underkendt, siger han og peger på, at det er vaccineproducenterne der sår tvivl om, hvorvidt POTS-diagnoserne er korrekte.

EMA's endelige afgørelse: Ingen beviser for at HPV-vaccinen giver POTS
EMA's endelige afgørelse: Ingen beviser for at HPV-vaccinen giver POTS

- Her skal man dog tænke på, at underkendelsen kommer fra de indberetninger, der er foretaget af de medicinalfirmaer, som sælger HPV-vacciner og i den forbindelse spørge sig selv, om sådanne indberetninger kan være objektive og korrekte, når de foretages af personer uden specialkendskab, men med en betydelig økonomisk interesse i at underspille forekomsten af mulige bivirkninger, lyder det fra Jesper Mehlsen.

Han undrer sig samtidig over, hvilke motiver der kan lægge til grund for EMA's kritik af netop hans center.

- EMA's ret omfattende, fejlagtige og således uberettigede kritik rejser spørgsmålet om, hvilket ærinde EMA er ude i og om EMA ønsker en reel diskussion af baggrunden for de observationer, som Synkopecenteret og andre har gjort i forbindelse med HPV-vaccination.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx