Gå til HPV-fokusside
Af - 28/04-16 09:29; Opdateret: 28/04-16 10:23

Vi har nu set 500 piger med symptomer efter HPV-vaccinenVi har nu set 500 piger med symptomer efter HPV-vaccinen

Er der grund til at være usikker på HPV-vaccinen? Det skal nu undersøges til bunds, og det får forskere millioner til af statskassen og Kræftens Bekæmpelse

Folketinget og Kræftens Bekæmpelse har afsat 11 millioner kroner til forskning i bivirkninger ved HPV-vaccinen. En af ansøgerne til en del af puljen er Synkopecentret på Frederiksberg Hospital.

Her peger overlæge Jesper Mehlsen på, at der efter hans opfattelse er sket et skred på området, og at flere nu er begyndt at anerkende, at der måske kan være bivirkninger ved vaccinen.

Flere piger i hovedstadsområdet siger nej til hpv-vaccine
Flere piger i hovedstadsområdet siger nej til hpv-vaccine

“Nu har vi efterhånden set så mange patienter, at det er svært at afvise noget som helst. De 500 patienter, vi har undersøgt, har symptomer, der er så ensartede, at der må være noget, der ligger bag”, siger Jesper Mehlsen.

Medstifter af patientorganisationen HPV-update, Trine W. Larsen, oplever også, at myndigheder og politikere i højere grad er villige til at tale om bivirkninger.

Læge: Stor debat får mange til at klage over hpv-vaccine
Læge: Stor debat får mange til at klage over hpv-vaccine

“Vi har fra starten advaret om, at en uvilje mod at anerkende og undersøge bivirkninger ville resultere i en lav tilslutning til børnevaccinationsprogrammet. Det har vist sig at være rigtigt, og det virker som om, at man er begyndt at indse, at man er nødt til at gå en anden vej.”

I Kræftens Bekæmpelse mener direktør Leif Vestergaard også, at kommunikationen omkring mulige bivirkninger er slået fejl fra myndighedernes side, og han håber, at pengene til forskning i vaccinen vil være med til at fjerne usikkerhed omkring den.

Stadig flere piger sig nej til hpv-vaccinen
Stadig flere piger sig nej til hpv-vaccinen

“Vi synes, det er fantastisk, at der findes en vaccine mod kræft, vi er ikke i tvivl om, at den er sikker. Men det ændrer ikke på, at der er nogle, som oplever, at de får bivirkninger af vaccinen. De skal hjælpes, og de skal høres.”

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Skægtrimmer trækkes tilbage - kan...
bt.dk
Ekspert om forældres kritik af...
bt.dk
Chefen hylder Magnussen: 'Han var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx