Gå til HPV-fokusside
Af - 30/11-15 06:00

Sundhedsstyrelsen underkender egen HPV-rapportSundhedsstyrelsen underkender egen HPV-rapport

Sundhedsstyrelsen støtter kritik af HPV-centers rapporteringer af mulige bivirkninger, men styrelsen opgav selv de samme tal i september.

storybild

(Billede: Charles Buchanan)

Efter at Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, i sidste uge rejste alvorlig kritik af måden, hvorpå HPV-centeret på Frederiksberg Hospital har registreret hjertesygdommen POTS, har Sundhedsstyrelsen valgt at støtte EMA, som også beskylder HPV-centeret for at ‘håndplukke’ sine POTS-patienter:

»EMA har i forbindelse med deres gennemgang af den danske forskning påpeget, at der er en række mulige fejlkilder i den måde, forskerne ved Synkopecenteret på Frederiksberg Hospital har udvalgt patienter på, og de metoder, der er anvendt i de videnskabelige opgørelser,« siger Sundhedsstyrelsens chef, Søren Brostrøm.

HPV-overlæge svarer igen: EMA's kritik er forfejlet
HPV-overlæge svarer igen: EMA's kritik er forfejlet

Men i september i år udsendte Sundhedsstyrelsen og WHO i samarbejde en rapport på baggrund af de selvsamme danske indberetninger om POTS, som EMA nu kritiserer, og dengang var Sundhedsstyrelsens tone en anden i rapporten, som var styrelsens officielle afrapportering til EMA.

‘Der er ingen forskel på de danske HPV-indberetninger og alle andre landes måde at opgøre klinisk relevante symptomer på oplevet af unge kvinder efter HPV-vaccination,’ lyder det i rapporten, der påpeger, at Danmarks rapporteringer dog ‘er at højere kvalitet’ end andre landes:

‘Danske indberetninger har flere og mere komplette kliniske oplysninger om patienterne,’ skriver styrelsen, som havde bedt WHO om at bidrage til rapporten ved især at se grundigt på indberetningerne af POTS, som især kommer fra Frederiksberg.

»Jeg undrer mig over, at Søren Brostrøm er så begejstret for EMA’s konklusion, da EMA rent faktisk underkender to indberetninger fra Sundhedsstyrelsen selv, hvoraf den ene er udarbejdet sammen med læge, ph.d. Louise Brinth fra Synkopecenteret, som nu må lægge øre til direktørens kritik.«

Jesper Mehlsen, overlæge, HPV-centeret, Frederiksberg Hospital
.

LÆS OGSÅ: EMA beskylder dansk HPV-center for at håndplukke syge piger

LÆS OGSÅ: EMA's endelige afgørelse: Ingen beviser for at HPV-vaccinen giver POTS

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

God timing? Zuckerberg solgte...
bt.dk
Dommen over Peter Madsens perverse...
bt.dk
Politifolk dømt: Blev bestukket af...
bt.dk
Charlotte er alenemor til syv:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx