Gå til HPV-fokusside
Af - 29/11-15 15:37

Ventelister på HPV- center bliver ved at stigeVentelister på HPV- center bliver ved at stige

773 piger og unge kvinder, som enten selv eller hvis læger mistænker at deres sygdomme måske kan stamme fra HPV-vacciner, er endnu ikke blevet set af læger på et HPV Center.

storybild

(Billede: Polfoto)

Det fremgår af en helt ny statusopgørelse over, hvordan det går med fremdriften på danmarks HPV-centre, som Danske Regioner netop har afleveret til Sundhedsminister Sophie Løhde, ( V).

De fem centre, som åbnede i juni i år, skal udrede og behandle patienterne, men søgningen har været større end forventet.

LÆS OGSÅ: HPV-vaccine giver stort fald i kønsvorter

LÆS OGSÅ: Canadisk forsker stiller syv kritiske spørgsmål om HPV-vaccinerne

Af en status fra Regionerne til ministeren i september fremgik dengang, at der på de fleste afdelinger var ventetid for at komme i gang med et udredningsforløb gående fra to uger til cirka ni måneder.

Af den nye statusopgørelse fremgår, at antallet af henvisninger siden 1. september er steget med yderligere 23 procent, og at antallet af patienter på venteliste er steget med to procent siden september 2015.

LÆS OGSÅ: Dansk HPV-kritisk læges sejr går verden rundt

LÆS OGSÅ: HPV-kritisk læge kan alligevel fortsætte som læge

På nogle afdelinger er ventetiden således steget siden september, mens flere afdelinger har formået at holde ventelisterne i skak og at nedbringe ventetiden eller bevare det samme antal på venteliste - trods det stigende antal henvisninger.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx