Gå til HPV-fokusside

Nye tal: Strømmen af syge piger til HPV-centre fortsætterNye tal: Strømmen af syge piger til HPV-centre fortsætter

Antallet af piger, der skal undersøges for mistanken om, at HPV-vaccinen har gjort dem syge, fortsætter med at stige voldsomt. Ventelisten er flere steder op til syv måneder.

storybild

(Billede: Polfoto)

De syge piger fortsætter med at strømme til HPV-centrene, som bliver ved med at være plagede af lange ventelister på grund af det massive pres.

Det viser metroxpress’ rundringning til de fem regionale centre.

Mens Danske Regioner fremlagde en rapport den 19. september, som viste, at 1.290 piger var blevet henvist til centrene, er tallet nu steget til 1.643.

Det massive pres har skabt lange ventelister flere steder i landet. På landets største HPV-center på Synkopecentret på Frederiksberg Hospital er ventetiden nu oppe på syv måneder. I Region Midtjylland havde forventet at skulle undersøge 50 piger. Antallet er indtil videre oppe på 335, hvilket betyder ventetid for pigerne, før de kan blive undersøgt.

- Vi arbejder fortsat på at øge kapaciteten og få nedbragt ventetiden, som lige nu er på cirka 7 måneder, fortæller Vibeke Neergaard Sørensen, Overlæge på Diagnostisk Center, Hospitalsenhed Midt.

Anne Ehrenreich (V), næstformand for Sundhedsudvalget i Danske Regioner, kritiserer de lange ventetider:

- Det er meget, meget uheldigt og uacceptabelt. Både af hensyn til pigerne og af hensyn til at komme til bunds i sagen, så vi kan få et klart billede af, om der er problemer med vaccinen.

Sundhedsminister Sophie Løhde (V) har krævet, at Sundhedsstyrelsen skal sikre, at pigerne får en ens behandling på de fem centre. Det skete blandt andet, efter at metroxpress kunne fortælle, at flere centre afviste pigerne uden at tilse dem.

Denne tendens er fortsat. HPV-centret i Odense har nu afvist 27 piger, hvilket svarer til hver tiende henviste pige. Otte er blevet afvist i Region Midtjylland, og også i Region Sjælland giver man pigerne afslag på forhånd.

- Der er en gruppe, der er blevet afvist fordi de falder uden for målgruppen, lyder det fra regionens presseafdeling.

LÆS OGSÅ: Stor stigning: Over 100 danske piger har POTS

LÆS OGSÅ: 758 piger med mistanke om HPV-bivirkninger får fortsat ikke hjælp

LÆS OGSÅ: Minister vil undersøge HPV-ventelister

LÆS OGSÅ: Syge piger nægtet adgang til HPV-centre

LÆS OGSÅ: Lange ventelister: Over 1.100 syge piger bestormer HPV-centre

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Retter alvorlig mistanke mod Danmarks...
bt.dk
Skisportsstjerne har scoret...
bt.dk
Brand i restaurant: Flere brandvogne...
bt.dk
Emelie tjener godt på privat...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx