Gå til HPV-fokusside

Astrid opgav at indberette: \Astrid opgav at indberette: "Det var mega uoverskueligt"

Astrid Lindholdt opgav at indberette sine kroniske smerter som mulige bivirkninger ved HPV-vaccinen, fordi systemet er for indviklet.

storybild

"Portrætbilledet er fra 2012, der har jeg stadig kun smerter i benene og starter på universitetet. I løbet af 2013 bliver jeg markant dårligere," fortæller Astrid. (Billede: privatfoto)

Lægen bad hende om selv at indberette bivirkningerne til Sundhedsstyrelsen, men 28-årige Astrid Lindholdt endte med at give op på grund af et indviklet system.

- Det var mega uoverskueligt, da man kun kan indberette en ting ad gange. Og mine symptomer er gradvist blevet værre over fem år, så jeg aner ikke, hvornår de præcis opstod, fortæller Astrid Lindholdt, der nåede at indberette sine muskelsmerter, før hun gav op.

- Meningen er også, at de andre symptomer skal indberettes, men der er over 50 af dem, og det er svært at gøre, når man hurtigt bliver udmattet af at sidde foran computeren.

Ventelister på HPV- center bliver ved at stige
Ventelister på HPV- center bliver ved at stige

Efter Astrid Lindholdt blev HPV-vaccineret i 2010, har hun fået det gradvist værre. Det, der startede som forbigående smerter i knæene under et skiinstruktør-kursus, udviklede sig til kroniske smerter i hele kroppen og en hovedpine, der tvang hende til at sygemelde sig fra studiet.

- Det er hovedsageligt muskelsmerter, ledsmerter og de voldsomme hovedpiner, der giver mig problemer. Jeg bliver meget hurtigt træt af fysisk og psykisk aktivitet, siger Astrid Lindholdt, der læser geologi på Københavns Universitet.

- Jeg læser på halv tid nu og kan præstere at møde op til undervisningen, men heller ikke meget mere.

BLOG: HPV-lavinen
BLOG: HPV-lavinen

Det var først i efteråret 2013, at hun blev opmærksom på, at hun måske er blevet syg af HPV-vaccinen.

- Jeg har altid været meget skeptisk, jeg kommer fra en lægefamilie og tror på sundhedssystemet, men trods at jeg flere gang har tænkt at det er for langt ude hvis det er vaccinen, er jeg altid vendt tilbage til det, da det passer præcis på mit sygdomsforløb, siger hun.

"Jeg kan ikke klare mig i en hverdag med huslige gøremål. Jeg bor sammen med min kæreste, som hjælper mig. Havde jeg ikke ham, måtte jeg flytte hjem til mine forældre."
Astrid Lindholdt, 28 år.

LÆS OGSÅ: Sundhedsstyrelsen underkender egen HPV-rapport

LÆS OGSÅ: BLOG: Vaccinen er ikke kendt sikker

LÆS OGSÅ: HPV-overlæge svarer igen: EMA's kritik er forfejlet

LÆS OGSÅ: EMA beskylder dansk HPV-center for at håndplukke syge piger

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Afsløring skærer kæmpe milliardbeløb...
bt.dk
Kæmpe Hollywood-firma er gået konkurs...
bt.dk
Sex and the City-stjerne stiller op...
bt.dk
Tidligere DR-vært skal være far: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx