Gå til HPV-fokusside
Af Maria Cuculiza, Jeppe Findalen - 14/11-15 14:41

HPV-kritisk læge kan alligevel fortsætte som lægeHPV-kritisk læge kan alligevel fortsætte som læge

Styrelsen for Patientsikkerhed har valgt ikke at tage autorisationen fra den HPV- kritiske læge, Stig Gerdes. I stedet er lægen, der kræver øjeblikkeligt stop for alle HPV-vaccinationer, kommet under Styrelsens skærpede tilsyn.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

Det var meget tæt på, at jeg mistede min ret til at praktisere som læge. Endnu tættere på end jeg overhovedet havde forestillet mig, så det var et hårdt møde, fortæller Stig Gerdes, der dels har påkaldt sig Styrelsens negative opmærksomhed ved at sige, at vaccinen har skadet tusinder af danske piger i alvorlig grad og dels ved at behandle en række af de syge pigers mulige HPV-vaccineskader med blandt andet intravenøst C-vitamin og kostomlægning.

Af en række breve fra Sundhedsstyrelsen og Styrelsen for Patientsikkerhed til Stig Gerdes, som metroxpress er i besiddelse af, fremgår det, at Styrelsen kritiserer Stig Gerdes for manglende journalføring og oplysninger til syge piger om bivirkninger ved hans behandlinger af mulige HPV-vaccineskader med intravenøst C-vitamin i sin praksis.

Far til HPV-skadet: De syge piger bliver nægtet undersøgelser
Far til HPV-skadet: De syge piger bliver nægtet undersøgelser

Kræftens Bekæmpelse giver medierne skylden for uro omkring HPV-vaccinernes sikkerhed
Kræftens Bekæmpelse giver medierne skylden for uro omkring HPV-vaccinernes sikkerhed

- Vi havde en kraftig meningsudveksling om oplysning af bivirkninger og evidensen for behandlingerne, og jeg må desværre konstatere, at min faglige tillid og respekt for dem er meget ringe herefter, for de har simpelthen ikke sat sig ind i pigernes sygdomme, og hvad der kan hjælpe i hvert fald en del af dem, så vi ikke ender med at de mest syge dør uden, at nogen har gjort noget for at redde dem, siger Stig Gerdes, der mistænker, at Styrelsen driver klapjagt på ham for at få ham og især andre læger til at tie om deres stigende bekymringer for vaccinens sikkerhed.

- Efter at metroxpress torsdag fortalte om Stig Gerdes situation torsdag, er det vrimlet ind med støtteerklæringer. Blandt andre fra lærerstuderende Ragnhild Lind Andersen, som til mx.dk/hpv skriver:

- Uden Stig havde jeg ikke haft et liv i dag. Jeg er ham evigt taknemlig. Og så ved jeg ikke hvor Sundhedsstyrelsen får fra, at vi som har modtaget C vitamin ikke er underrettet om bivirkninger heraf?

Måske de først skulle begynde at erkende bivirkninger fra vaccinen og fortælle om dem istedet for - det kunne da være en start!

Hvis piger der ligesom mig er ramt at bivirkninger, ville blive anerkendt og hjulpet i det danske sundhedssystem, så var alt ikke gået så vidt, som det gør nu.

Os ramte + pårørende råber om hjælp. Vi har råbt om hjælp i lang tid. Ingen gør noget, fordi det danske sundhedspersonale ikke tør, fordi de er bange for deres fremtid pga. Sundhedsstyrelsen.

Men en gammel og meget kompetent mand som Stig Gerdes tør at stå frem og sige 'Det kan ikke passe det her. I er syge og i skal hjælpes!

Alle er jo godt klar over, at hvis Sundhedsstyrelsen lukker Stigs praksis, så tør ingen læger at stå frem i lyset om vaccinen. Ingen vil da have frataget sin autorisation pga. de ytrer sig om en vaccine.

Far til HPV-skadet: De syge piger bliver nægtet undersøgelser
Far til HPV-skadet: De syge piger bliver nægtet undersøgelser

Det har ikke været muligt i dag for metroxpress at få en kommentar fra Styrelsen for Patientsikkerhed til Stig Gerdes anklager om klapjagt.

Sundhedsministeren: HPV-frikendelse hjælper ikke de syge piger
Sundhedsministeren: HPV-frikendelse hjælper ikke de syge piger

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde dræbt i trafikulykke i København
bt.dk
Populær radiovært vender tilbage...
bt.dk
Dronningen har bedt om, at selv den...
bt.dk
Hundelufter overfaldet og banket - og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx