Gå til HPV-fokusside
Af - 10/11-15 04:00; Opdateret: 10/11-15 07:19

Læge til Stine på HPV-center: \Læge til Stine på HPV-center: "Jeg er fløjtende ligeglad og ikke selv vaccineret"

Lægen på HPV-centret i Odense afviste med hårde ord 19-årige Stine Kuntzs mistanke om bivirkninger efter HPV-vaccinen. Siden fik Stine konstateret det invaliderende syndrom POTS.

storybild

(Billede: Privatfoto)

- Jeg er egentlig fløjtende ligeglad og ikke selv vaccineret, men vi bliver nødt til at komme videre. For ellers kan vi to diskutere POTS-studier til næste påske. Det når vi ikke videre af.

Sådan lyder det med bestemt tonefald, da den kvindelige læge afviser 19-årige Stine Kuntz, som er til undersøgelse på HPV-centret på Odense Universitetshospital, fordi hendes egen læge mistænker, at Stines lidelser kan være bivirkninger af HPV-vaccinen.

Stine og hende mor optog mødet med en skjult mikrofon. Metroxpress har valgt at sløre stemmerne i optagelsen, så den pågældende læge ikke kan identificeres:

Under den halvanden time lange samtale med lægen prøver de flere gange at få lægen til at svare på, hvorfor hun ikke vil se på, om der kunne være tale om det alvorlige hjertesygdom POTS. Men det afviser lægen:

- Fordi man aldrig nogensinde i Danmark har undersøgt, hvor mange der har POTS inden vaccination, så bliver det allerhelvedes svært at påvise, at dem, der eventuelt har POTS eller ikke POTS efter vaccinationen, at det skyldes vaccinationen.

Konsultationen slutter, og Stine og hendes mor beslutter sig for at få en anden vurdering. Denne gang på HPV-centret på Synkopecentret på Frederiksberg Hospital. Her konkluderer overlæge Jesper Mehlsen omgående: Stine har POTS.
Dan hun kort efter indkaldes til afslutningssamtale på HPV-centeret på Odense Universitetshospital, beder hun igen om en POTS-undersøgelse:

- Jeg ville give dem chancen for at gøre det rigtige, så jeg bad endnu en gang om en undersøgelse. Men igen blev det blankt afvist at jeg kunne lide af Pots, og da jeg så fortalte, at jeg havde fået diagnosen et andet sted, ønskede lægen ikke at kommentere det, fortæller Stine.

- Da jeg bad lægen om en POTS undersøgelse for mine besvimelser afviste lægen pure. I stedet var hun meget optaget af om jeg var psykisk syg.

Stine Kuntz om sin oplevelse på HPV-centret på Odense Universitetshospital

Formand for Foreningen for HPV-Bivirkningsramte, Heidi Pedersen, der selv har fået diagnosen POTS efter først at være blevet nægtet undersøgelse for sygdommen, siger om Stine Kuntzs afslag:

- Vi ved, at mange af vores medlemmer, der ofte besvimer, og som hører til på Odenses HPV-center, også er blevet nægtet undersøgelse for POTS. En række af dem får slet ikke lov at komme ind på centret, og kommer de ind, bliver de afsluttet uden relevante undersøgelser.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Retter alvorlig mistanke mod Danmarks...
bt.dk
Skisportsstjerne har scoret...
bt.dk
Brand i restaurant: Flere brandvogne...
bt.dk
Emelie tjener godt på privat...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx