Gå til HPV-fokusside

Statens Serum Institut valgte ny HPV-vaccine for at spare pengeStatens Serum Institut valgte ny HPV-vaccine for at spare penge

Da Statens Serum Institut valgte at udskifte HPV-vaccinen Gardasil med konkurrenten, Cervarix, var det for at spare penge. Gardasil blev vurderet til at være den bedste af de to vacciner, viser metroxpress' aktindsigt.

storybild

(Billede: Polfoto)

Det vakte opsigt, da Statens Serum Institut for nylig valgte at udskifte den nuværende HPV-vaccine, Gardasil, med konkurrenten, Cervarix, i det danske børnevaccinationsprogram. Stort set alle de over 500.000 vaccinere kvinder i Danmark har fået Gardasil, hvilket har fået mange til at undre sig.

Metroxpress har fået aktindsigt i baggrunden for vaccine-skiftet og kan nu afsløre, at det handlede om penge, da man valgte Cervarix, der er produceret af GlaxoSmithKline, GSK:

'Når GSK har vundet udbuddet hænger det sammen med, at virksomheden har kunnet tilbyde en vaccinepris, der er (tal slettet, red.) kroner lavere end konkurrenterne', står der i en orientering til Folketingets sundhedsordførere.
Den konkrete prisforskel er fjernet fra aktindsigten.

Det fremgår dog, at Gardasil ifølge Statens Serum Instituttet er den bedste af de to vacciner:

- Det kvalitetsmæssige forskel mellem lægemidlerne vedrørende kondylomer (kønsvorter, som kun Gardasil dækker, red.), og den marginalt bedre vurdering af Gardasil i relation til effektivitet, kan ikke opveje den markante forskel i pris, står der i afgørelsen, som Sanofi Pasteur MSD, som står bag Gardasil, nu har klaget over.

Du kan se hele afgørelsen fra Statens Serum Institut her:

LÆS OGSÅ: Stor stigning: Over 100 danske piger har POTS

LÆS OGSÅ: Førende svensk HPV-forsker: Mistanken om Pots er ikke undersøgt

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Par krævede erstatning for...
bt.dk
Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
Dansk succesdesigner stod bag noget...
bt.dk
Rikke-Fillipa udlejede sin bil: Nu er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx