Gå til HPV-fokusside
Af - 03/12-15 11:49; Opdateret: 03/12-15 12:30

Udskældt HPV-læge: Sundhedsstyrelsens uvidenhed er dybt bekymrendeUdskældt HPV-læge: Sundhedsstyrelsens uvidenhed er dybt bekymrende

Overlæge Jesper Mehlsen glæder sig over, at han nu får støtte fra den tidligere formand for kræftlægerne, efter at Det Euoropæiske Lægemiddelagentur og Sundhedsstyrelsen har kritiseret hans arbejde.

storybild

Jesper Mehlsen er overlæge på Region Hovedstadens HPV-center på Frederiksberg Hospital (Billede: Polfoto)

-Jeg er rigtig glad for at en uvildig og velanskrevet kræftlæge har udarbejdet et responsum, der viser, hvor uberettiget EMAs kritik af Synkopecenteret er.

Sådan lyder det fra overlæge Jesper Mehlsen, Synkopecenteret på Frederiksberg Hospital, efter at den kendte kræftlæge og tidligere mangeårige formand for kræftlægernes organisation, DMCG, Torben Palshof, nu kommer overlæge på Synkopecenteret og Region Hovedstadens HPV-center til undsætning med faglig, videnskabelig søtte.

Kendt kræftlæge tilbageviser EMA's kritik af udhængte HPV-læger
Kendt kræftlæge tilbageviser EMA's kritik af udhængte HPV-læger

Hjælpen kommer, efter at Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, i sidste uge beskyldte centerets læger, Louise Brinth og Jesper Mehlsen, for at håndplukke deres patienter, at få patienterne til at svare, som de selv ønskede det, og i det hele taget forsøge at få patienterne til at passe ind i en på forhånd-bestemt konklusion om, at HPV-vacciner skader.

En kritik, som Sundhedsstyrelsen har tilsluttet sig, men som Torben Palshof tilbageviser i et 12 sider langt responsum, som analyserer de to lægers videnskabelige arbejde samt EMA's og Sundhedsstyrelsens kritik heraf. En kritik, som Jesper Mehlsen tidligere har afvist, og som han i dag siger om i anledning af den nye analyse:

- Når direktøren fra Sundhedsstyrelsen (Søren Brostrøm, red.) udtaler sin glæde over EMAs rapport og dermed over dens nedgøring af en hospitalsafdeling og en navngiven yngre læge, så viser det, at han enten ikke har forstået indholdet i rapporten, eller at han ikke er i stand til at forholde sig objektivt og kunne overskue de mulige konsekvenser af egne udtalelser. I begge tilfælde må det give anledning til dyb bekymring for Sundhedsstyrelsens fremtid under en sådan ledelse, siger Jesper Mehlsen til metroxpress.

Metroxpress afventer et svar fra Sundhedsstyrelsen.

LÆS OGSÅ: BLOG: Vi skal vide og ikke bare tro

LÆS OGSÅ: HPV: Alvorlige bivirkninger bliver aldrig indberettet

LÆS OGSÅ: Ventelister på HPV- center bliver ved at stige

LÆS OGSÅ: HPV-vaccinens fortalere får millioner fra industrien

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Martin Brygmann: Jeg ved, at jeg kan...
bt.dk
Gorm og hans tre danske børn i dyb...
bt.dk
Mere dårligt nyt til Hareide!...
bt.dk
Dansk duo misser All England-finale...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx