Gå til HPV-fokusside
Af - 15/11-15 14:26; Opdateret: 16/11-15 12:41

BLOG: HPV-lavinenBLOG: HPV-lavinen

storybild

(Billede: Steen Brogaard )

Det hele startede med min syge datters ønske om at advare mod HPV-vaccinen, en artikel i Politiken i april 2013 og efterfølgende kontakt til 28 bivirkningsramte piger samt et opkald til Sundhedsstyrelsen i juni.

Den 4. august 2013 fortalte jeg om min datters sygeforløb på Facebook, historien blev delt mere end 6.300 gange, og nye syge væltede ind i min indbakke.

HPV Lavinen begyndte at rulle, og små to år senere er HPV på alles læber, på den politiske agenda med bl.a. fem regionale centre for syge med diffuse og uforklarlige symptomer efter vaccinen og etablering af en HPV forsker- og lægegruppe.

Hvor der er vilje, er der vej
Vi har skrevet historie i Danmark og kan samtidig følge, hvordan HPV vaccinen hærger som en steppebrand over hele verden. Det skyldes samarbejdet med de syge, deres pårørende, politikere, embedsmænd, læger og forskere i ind- som udland, internationale og danske patientorganisationer, TV2 dokumentaren ”de vaccinerede piger”, Metroxpress og mange andre medier, team-indsatsen i HPV-update samt stiftelsen af Specialkredsen HPV-update under Dansk Handicap Forbund.

Vi er ikke vaccinemodstandere, det siger vel sig selv. Men når sundhedsmyndighederne svigter og ikke hjælper dem, som stolede på deres anbefalinger, så er der noget galt. Intentionerne med HPV vaccinen var gode, men desværre viser det sig, at mange ikke tåler vaccinen. Der er tale om tusindvis af syge, som før HPV vaccinen, var sunde og raske. Nye kommer til hver dag, og alle er uden behandling. Det er svært at se fordelene, og for mig minder det mere om russisk roulette, for man aner ikke, hvem som tåler vaccinen. Livmoderhalskræft er en ganske forfærdelig og livstruende sygdom, men det er alvorlige og livstruende symptomer efter HPV vaccinen også.

Op ad bakke
I mere end 2 år har vi mødt modstand, mange er blevet latterliggjort og stemplet som mentalt syge, og derfor var det ekstra glædeligt at læse Sundhedsstyrelsens rapport om HPV til EMA, European Medicines Agency. Langt om længe beskriver Sundhedsstyrelsen de bekymrende og meget svære symptomer, som HPV skadede oplever samt behovet for mere forskning og flere undersøgelser.

Jeg er stolt over det, vi har udrettet i Danmark, men må erkende at det er op ad bakke, når EMA nu vurderer, at der ikke er nogen sammenhæng mellem HPV-vaccinen og lidelserne POTS og CRPS.

Konklusionen kom hurtigt og er givet på et tyndt grundlag, fordi der er tale om registerdata, baseret på undersøgelser af firmaerne bag vaccinen og ikke en forskningsbaseret undersøgelse.

Samme aften kan vi konstatere, at Sundhedsstyrelsen ikke fastholder sin egen anbefaling til EMA fra den 4. september 2015. I løbet af ganske få timer vælter kommunikationen om ”vidundervaccinen” ind over os, og konklusionen fra EMA fejltolkes, og flere steder kan man læse, at EMA ingen sammenhæng finder mellem HPV-vaccinen og pigernes symptomer. Populært kaldes det damage control. Det er set før.

Problemet er blot, at det ikke ændrer ved fakta. Pigerne er stadig meget syge, de bliver flere og flere og er uden behandling og lever i det værste smertefængsel, man kan forestille sig - frarøvet deres liv. I min verden er HPV vaccinen en illusion, som man formoder virker.
 
Magtesløs
Mediernes interesse for HPV vaccinen har gjort, at vi har været vidne til mange afsløringer. Senest at Sanofi Pasteur MSD og de svenske sundhedsmyndigheder ikke har varetaget deres ansvar mht. korrekt rapportering og overvågning af Gardasil.

I stedet for at skabe tillid og udvise ansvarlig handling, så kaster Kræftens Bekæmpelse og Sundhedsstyrelsen sig straks ud i at forherlige vaccinen og glemmer alt om patientsikkerhed - blot fordi de er blevet præsenteret for en undersøgelse af EMA, som vi reelt ikke kan bruge til noget.

Man føler sig magtesløs, når det går op for en, at lægemidler og vacciner ikke altid er baseret på videnskabeligt dokumenterede forskningsresultater. Omgang med vacciner må ikke være en gætteleg. Vi har brug for fakta og en uafhængig forskningsbaseret undersøgelse. Vores piger og kvinder er ikke forsøgspersoner.

Magtmisbrug
Hvem havde forestillet sig, at de danske sundhedsmyndigheder vil tillade registerbaserede undersøgelser som dokumentation for sikkerheden - vel og mærke undersøgelser foretaget af producenterne selv?

Hvem havde forestillet sig, at de danske sundhedsmyndigheder fortsat vil anbefale vaccinen, vel vidende at de ansvarlige sundhedsmyndigheder for Gardasil i EU ikke har varetaget deres garanterede sikkerhedsopfølgning og løbende sikkerhedsundersøgelser?

Hvem havde forestillet sig, at Sundhedsstyrelsen blot 2 måneder efter en meget omfattende og veldokumenteret rapport med anbefalinger til EMA, nu vælger at handle som om intet er hændt?

Myndighederne svigter befolkningen, og så undrer man sig over, at tilslutningen til HPV vaccinen falder?

At tage ansvar
HPV forløbet minder meget om influenza-vaccineskandalen, hvor folk udviklede narkolepsi.

I Finland indberettede man også til EMA, som i første omgang frikendte vaccinen. Finland valgte derfor selv at tage ansvar og igangsætte sin egen forskning, og 3 år efter kunne forskerne dokumentere en klar sammenhæng.

Vi har nu samme enestående mulighed, og med Liselott Blixt (DF) i spidsen, satspuljemidlerne til uafhængig forskning og samarbejdet med Synkopecentret, så er jeg sikker på, at det vil lykkes.

Da pigerne desværre hverken bliver færre eller mindre syge og dagligt møder modstand i det danske sundhedsvæsen, så vil jeg opfordre til, at Sundhedsstyrelsen deler sin EMA rapport med alle lægefaglige grupper, HPV centrene og Kræftens Bekæmpelse. Vidensdeling er altafgørende og et vigtigt skridt på vejen. De syge har brug for imødekommenhed.

I rapporten kan vi blandt andet læse: ”however the combination, the seriousness and duration seen in the cases is not at all in accordance with the listed safety profile for Gardasil”.

Ikke underligt at Synkopecentret udtaler ”at de aldrig har set så syge piger før”.
På en meget trist baggrund, er det dejligt at mærke forståelsen for vores syge.

Vi er hverken vaccinemodstandere eller hysteriske. Dette her er dybt alvorligt!
Vi er rystede over kendsgerningerne. Vores piger og kvinder er blevet svigtet, hvorfor vi har påtaget os et samfundsmæssigt ansvar, der ikke var vores.

Arthur Schopenhauer: Enhver sandhed passerer gennem tre stadier, før den erkendes: 

Først latterliggøres den, så modarbejdes den voldsomt, dernæst anses den for indlysende.


LÆS OGSÅ: Dansk HPV-kritisk læges sejr går verden rundt

LÆS OGSÅ: BLOG: HPV-lavinen

LÆS OGSÅ: HPV-kritisk læge kan alligevel fortsætte som læge

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Det er utroligt, at det her stadig er...
bt.dk
Sjælden tiger kom på glatis i dansk...
bt.dk
Menneskejagt på farlig øksemand...
bt.dk
Historisk interview: Kendt dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx