Gå til HPV-fokusside
Af - 13/11-15 12:40

Jeg tænkte nemesis, da min datter blev syg af HPV-vaccinenJeg tænkte nemesis, da min datter blev syg af HPV-vaccinen

Jeg synes, at det er skræmmende, at vi dagligt ser flere og flere piger, som oplever en forringet livskvalitet på grund af smerter, træthed, besvimelse, og så videre, skriver Liselott Blixt, DF.

storybild

(Billede: Polfoto)

Da min datter lå op af mig i min seng og var ikke kontaktbar, fordi hun havde en meget høj feber, så tænkte jeg, at dette er ”nemesis” – hun havde lige fået den sidste ud af tre injektioner med HPV-vaccine. Heldigvis kom hun sig, men har derefter haft en del betændelsestilstande samt erhvervet sig en autoimmun sygdom.

Men jeg havde netop været en af de politikere, som i 2008/09 havde kæmpet for, at vi kunne få den nye vaccine til vores piger, så vi kunne kæmpe mod den forfærdelige sygdom, som livmoderkræft er og sikre, at ikke så mange kvinder skulle dø af kræft.

Det er efterhånden et par år siden, og mange piger og kvinder har efterhånden fået vaccinen. Men sideløbende med det, så er jeg blevet kontaktet af flere og flere pårørende, der kunne fortælle om deres datter, som de mente havde fået bivirkninger efter HPV-vaccinen. Det gjorde et stort indtryk på mig, og derfor har jeg også taget det ansvar, som jeg føler, at jeg har for at komme til bunds i denne sag og sikre, at vi ikke skader flere piger eller kvinder, fordi vi ikke ved, hvad der sker.

Far til HPV-skadet: De syge piger bliver nægtet undersøgelser
Far til HPV-skadet: De syge piger bliver nægtet undersøgelser

Sundhedsministeren: HPV-frikendelse hjælper ikke de syge piger
Sundhedsministeren: HPV-frikendelse hjælper ikke de syge piger

Jeg synes, at det er skræmmende, at vi dagligt ser flere og flere piger, som oplever en forringet livskvalitet pga. smerter, træthed, besvimelse, osv. Derfor er det så nødvendigt, at de bliver undersøgt hurtigt.

I forbindelse med satspuljen i 2013 besluttede vi, at regionerne skulle sikre én afdeling i hver region, hvorfra pigerne kunne undersøges. Desværre ser vi i dag en uens behandling og lange ventelister til følge.

Senest er over halvdelen af de ansatte på HPV-centeret på Frederiksberg Hospital er blevet afskediget. Det betyder manglende forskning i mistanken om HPV-bivirkninger og endnu længere ventetider for pigerne. Ventetiden overholder stadig ikke behandlingsgarantien, og nu ser det ud som om, at ventetiden på Frederiksberg Hospital nu bliver forøget fra de i forvejen kritisable syv måneder til hele to år.

Jeg er dybt forarget over, at man på den måde nedprioriterer området og de piger og kvinder, som er berørt af mulige bivirkninger af HPV-vaccinen. Derfor har jeg kaldt sundheds- og ældreministeren i samråd.

Danmark dropper omstridt HPV-vaccine
Danmark dropper omstridt HPV-vaccine

Nanna blev syg og tabte sig 18 kilo efter HPV-vaccinen: Læs hendes stærke brev
Nanna blev syg og tabte sig 18 kilo efter HPV-vaccinen: Læs hendes stærke brev

Jeg mener stadig, at vi skal sætte vaccinen i bero, så længe vi ikke kan tilbyde pigerne den behandling, som gør dem raske. Så længe vi ikke ved, hvad der sker, og hvorfor de bliver syge, så bør vi ikke blive ved med at tilbyde en gratis vaccination.
Derfor var det også vigtigt for mig, at vi ved satspuljeforhandlingerne i år fik afsat penge til at sikre en uafhængig forskning af de piger, som har det så dårligt, og hvor man har mistanke til, at det er vaccinen, som har skylden.

Kun læger uden tilknytning til medicinalindustrien kan få del af puljen på 7 mio. kr., som vi har afsat til forskning, da det er vigtigt, at vi sikrer en lødig forskning og ikke en forskning, hvor man på forhånd kan have bestemt holdning, eller kan mistænkes for at være købt af industrien.

Jeg bliver ved med at kæmpe for mere forskning på området og for hurtigere behandling af de unge piger og kvinder, som oplever smerter og andre symptomer efter at have fået HPV-vaccinen, så vi kan få en viden om, hvilken behandling der kan hjælpe de unge piger og kvinder, og det mener jeg, at alle ansvarlige politikere burde støtte op om.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lagde du mærke til det?...
bt.dk
Træn med Tanja: Spis dig i bedre form
bt.dk
FCK-manager jubler: Nu får han...
bt.dk
Peter Madsens dødsporno vist frem i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx