Gå til HPV-fokusside

BLOG: Sådan er livet som POTS-syg mor til treBLOG: Sådan er livet som POTS-syg mor til tre

Børnene har svært ved at kende deres mor, som for tre år siden fik konstateret POTS efter HPV-vaccinen. Hun fortæller her om sine daglige kampe og om, hvordan hendes liv pludselig blev vendt på hovedet.

storybild

(Billede: Privatfoto)

Af Heidi Pedersen, POTS-syg, medstifter af foreningen HPV-Bivirkningsramte

Jeg er ikke den forsigtige type, men jeg er alligevel typen, der cykler med cykelhjelm og bruger sele i bilen. Jeg er mor til tre dejlige børn, gift med manden i mit liv og bivirkningsramt af HPV-vaccinen.

Jeg valgte at få vaccinen, jeg betalte den faktisk selv af frygt for at få livmoderhalskræft og dø fra mine børn og min mand, efter at have set kampagnen fra Vidunderlivet, Kræftens Bekæmpelse. Ifølge den, ville jeg jo dø af livmoderhalskræft, hvis ikke jeg fik vaccinen.

Ingen advarede dengang, ingen fortalte mig at min familie kunne miste mig, som jeg var, på grund af vaccinen. Det var derfor det eneste rigtige valg for mig, dengang.

Det er tre år siden nu, og hver dag mærker jeg på min krop, at det var det forkerte valg. Efter hård kamp mod systemet har jeg fået konstateret POTS, men ingen læger har en behandling klar, og meget få interesserer sig for det. Jeg har været syg, lige siden jeg fik mit andet stik, og jeg måtte stoppe min uddannelse, og hele mit liv blev vendt på hovedet.

Før vaccinen var jeg den mor, der bagte kager til alle events i børnehave og skole, og jeg var kreativ med mine børn, og vi oplevede en hel masse. Nu er jeg den mor, der har dårlig samvittighed overfor sine børn, fordi jeg ikke altid har den energi, som det kræver at være mor til tre vildbasser.

Jeg er blevet til den mor, der ikke kan huske noget. Heller ikke, hvad vi talte om i går, så ungerne vinder altid vores væddemål.

Jeg er den mor, der altid siger noget fjollet, fordi jeg ikke kan finde ordene, og husker dårligere end en dement. Jeg er den mor, der til tider ligner Kaptain Klo på grund af muskelspasmer i hænderne.

Jeg vil gerne være den mor jeg var før vaccinen. Den mor, der havde energi til at hoppe, danse og lege.

Stor stigning: Over 100 danske piger har POTS
Stor stigning: Over 100 danske piger har POTS

Min mellemste søn (syv år) sagde en dag til mig: "Jeg ville ønske, jeg havde en almindelig mor”. Han var bare ærlig, men hold op, hvor slog den hårdt.

Min datter skulle lave en opgave i skolen, hvor hun skulle skrive, hvad hendes forældre lavede. Hun tegnede et billede af mig, og skrev: “Ligger på sofaen”, “er syg”, “er træt”. Det er sådan, hun oplever mig. Det er lidt barsk.

Og ja, jeg er i live. Det er jeg da, og det mærker jeg på den hårde måde, næsten hver dag.

For det meste kan ingen se det på mig - de smerter, jeg lever i, min næsten-ikke-eksisterende hukommelse og koncentrationsevne. Jeg har fået omkring 50 bivirkninger efter vaccinen, nogle har været flygtige, og andre er der kronisk. De værste er smerter i hele kroppen, føleforstyrrelser, hovedpine, hukommelses- og koncentrationsbesvær og trætheden.

758 piger med mistanke om HPV-bivirkninger får fortsat ikke hjælp
758 piger med mistanke om HPV-bivirkninger får fortsat ikke hjælp

Men meget få læger vil anerkende, at vi er mange piger, der er syge pga HPV-vaccinen.

Derfor er det ikke kun en sygdom, jeg kæmper imod. Det er også manglende viden på området, og manglende anerkendelse af, at der et stort problem i forhold til HPV-vaccinens sikkerhed.

Ikke desto mindre er vi minimum 1.500 med alvorlige bivirkninger vurderet ud fra Facebookgruppen “HPV-bivirkningsramte”, hvor jeg er administrator, og derfor taler og skriver med op mod 2.000 berørte af vaccineskader, der går igennem det samme som jeg.

Derfor er jeg gået ind i kampen om at blive hørt og anerkendt, og i sidste ende blive rask.

Jeg vil meget gerne blive rask igen. Jeg vil gerne kunne bidrage til samfundet og være meget mere mor, end jeg er lige nu, men det bliver jeg ikke af EMA’s uholdbare frikendelse torsdag 5. november af blot to af mange bivirkninger fra HPV-vaccinen.


Og så længe vaccinen ikke sættes i bero, indtil den er blevet grundigt undersøgt af uafhængige forskere og læger, vil der hver dag komme flere og flere ramte til. Som alle kommer på HPV-skadecentrenes lange ventelister.

LÆS OGSÅ: Læge til Stine på HPV-center: "Jeg er fløjtende ligeglad og ikke selv vaccineret"

LÆS OGSÅ: TV: Her er HPV-pigernes symptomer

LÆS OGSÅ: BLOG: Mor til syg pige: Vi må kæmpe videre

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny drejning i sagen: Årets boksebrag...
bt.dk
Vil undgå katastrofen: Magnussen og...
bt.dk
Sigmund fra 'X Factor' langer ud...
bt.dk
Morten Resen jubler: 'Det havde vi...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx