Gå til HPV-fokusside
Af - 09/11-15 13:00; Opdateret: 09/11-15 14:33

BLOG: Mor til syg pige: Vi må kæmpe videreBLOG: Mor til syg pige: Vi må kæmpe videre

storybild

(Billede: Privatfoto)

Frustreret, modløs og ydmyget var nok de følelser, der fyldte mest, da jeg i torsdags fik oplysningen om, at EMA ikke fandt nogen sammenhæng mellem blandt andet POTS og HPV-vaccinen.

Jeg var som repræsentant for HPV-update, sammen med en række andre europæiske organisationer for HPV-vaccineskadede, indkaldt til en telefonkonference med et par af de læger, der havde siddet om bordet i EMA og været med til at skrive den endelige konklusion. Deres melding var klar og entydig ”Vi ser ikke data, der viser en sammenhæng”.

Og netop data er krogen i hele denne situation. Data der påviser, at pigerne er syge og er syge på en anderledes måde, end piger der ikke er vaccinerede. Data der viser, at der er en sammenhæng til den sprøjte med kunstigt DNA, aluminium og andre ”lækkerier”, som pigerne er blevet vaccineret med.

Sundhedsministeren: HPV-frikendelse hjælper ikke de syge piger
Sundhedsministeren: HPV-frikendelse hjælper ikke de syge piger

Og de data kan vi som patienter og pårørende ikke levere. Vi spiller nemlig på den banehalvdel, der indeholder data om sygefravær, data om fravær fra job, data om hvor mange gange den bivirkningsramte er besvimet og data for, hvor længe man ikke var ved bevidsthed.

Så vi spiller ud fra to forskellige regelsæt. De to læger på telefonkonferencen sagde flere gange til os ”Jamen vi lytter da gerne til jer, hvis I har nye data, vi skal tage med i vores vurdering”.

Vi, som ramte og pårørende, kan og skal ikke levere disse lægefaglige data. Det er derfor bydende nødvendigt, at der nu er læger, der tør at sætte dette spil i gang. Og det spil skal disse læger turde spille på den banehalvdel, hvor læger normalt spiller, efter de regelsæt, metodikker og fagsprog, der anvendes på den lægefaglige banehalvdel.

Vi er derfor nu dybt afhængige af, at der er læger, der tør at række den faglige nysgerrige finger i vejret og sige ”Den bold tør jeg godt spille på lægernes bane”.

Men for disse læger er der meget, der står på spil: Deres lægekollegaer vil ryste på hovedet af dem, for hvorfor sætte gang i nogle undersøgelse, vi har lukket ned. Og hvorfor drives af en faglig nysgerrighed, der udelukkende er vakt til live på baggrund af nogle unge kvinders fortælling om, at de har det skidt. For der er ”kun” fortællingerne fra kvinderne, der er ikke noget lægefagligt bevis, når vi spiller efter lægernes regler på lægernes bane.

Minister håber flere vil benytte sig af kræftvaccine
Minister håber flere vil benytte sig af kræftvaccine

Så kære vaccineskadede, pårørende og andre interesserede: Vi skal finde nogen, der tør og kan spille på den lægevidenskabelige bane efter de lægevidenskabelige regler. Det kommer til at koste penge, politisk opbakning og ikke mindst – fagligt nysgerrige læger, der ikke har glemt lægeløftet, da de løb på banen.

Og det bliver kampen for disse både økonomiske og faglige ressourcer, der nu skal tages i endnu højere grad. Vi skal finde flere fagligt nysgerrige og uafhængige læger – ikke kun i Danmark, men i hele Europa, og vi skal sikre et økonomisk råderum, som de kan løfte opgaven inden for.

Det kan virke uoverskueligt og man kan falde tilbage i modløshed, men så er det man blot skal tænke på de skadede på vores banehalvdel, og så komme ind i kampen igen!

Trine W. Larsen, mor til syg datter og medstifter af HPV-Update

LÆS OGSÅ: Færre vaccineres mod livmoderhalskræft

LÆS OGSÅ: HPV-forening kræver ny undersøgelse af vaccine

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Betjent skulle fortælle mand, at hans...
bt.dk
Tidligere DR-vært skal være far: 'Det...
bt.dk
Bendtners mange svar: Om VM-pladsen,...
bt.dk
Samuelsen ser ingen anledning til at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx