Gå til HPV-fokusside
Af - 12/11-15 06:00; Opdateret: 13/11-15 11:22

BLOG: Hvorfor ville I ikke undersøge mig for POTS?BLOG: Hvorfor ville I ikke undersøge mig for POTS?

storybild

(Billede: Privatfoto)

Af Stine Kuntz, 19-årig pige, som har POTS, som hun mistænker skyldes HPV-vaccinen.

Metroxpress har tidligere beskrevet hendes møde med Odense Universitetshospital, som nægtede at undersøge hende for POTS.

Dejligt, at Peder Jest, direktør, Odense Universitetshospital, i det mindste beklager det stødende sprog, som lægen bruger under min konsultation, hvor jeg forgæves beder om en undersøgelse for den hjertesygdom POTS, som senere undersøgelser på et helt andet hospital, dokumenterer, at jeg har lidt af i flere år.

Men at han stadigt fastholder sin behandling af mig, står jeg helt uforstående overfor!

Jeg har jo netop ingen form for behandling eller fysisk undersøgelse modtaget på hans HPV-center, selv om jeg tydeligvist var alvorligt syg.

Peder Jest har tidligere i et brev skrevet d. 21. oktober 2015 til min egen læge, ’at det er meget væsentligt for behandlingen og udredningen, at der skabes et godt og
tillidsfuldt forhold mellem patient og sundhedsperson, og at vi som sundhedspersoner alle har et stort ansvar for at sikre dette'.

Det kan jeg ikke se, at OUH har gjort i min sag!

Metroxpress beskrev Stines sag tidligere på ugen. Her kan du læse svaret fra Odense Universitetshospital, som er omtalt i dette indlæg.

Direktør Jest henviser til lydfilen af den halvanden time lange konsultation og siger, at den bar præg af afbrydelser af min mor og bisidder. Og beskylder Dem for at afbryde lægen flere gange.

Det er bestemt ikke korrekt!

Det korrekte er, at vi et par gange i løbet af halvanden time spørger ind til POTS og de forhold, der er omkring HPV-vaccinen, og som jeg troede, at jeg skal udredes for.

At patient og pårørende tillader sig nogle enkelte spørgsmål i løbet af halvanden time om sygdomsforhold, som er komplekse, og som efter syv års sygdom endnu ikke er udredte og diagnosticerede, troede vi var en del af sygehusvæsenets ønsker om i højere grad at inddrage patienter og pårørende ved hjælp af spørgsmål fra patienter og pårørende?

Vi var ikke vidende om, at man selv som meget alvorlig syg i stedet bør forholde sig musestille.

Det er til gengæld korrekt, som Peder Jest skriver, at jeg er vippelejetestet og har fået en MR-scanning i januar 2013. Pga. af svimmelhed og synkoper og hjertebanken, åndenød og ekstra systoler i hjertet osv.

Det er nu snart tre år siden, og grunden til disse undersøgelser var - og er stadig - at jeg falder om og besvimer. Plus, at jeg som mange andre piger, der har fået vaccinen, dagligt lider af: Svimmelhed, nærsynkoper samt tilfælde med synkoper. hovedpine og “osteklokkeagtig” smerter i arme og ben samt tics i benene, kvalme, dårlig søvn, kronisk træthed samt koncentrations- og hukommelsesbesvær!

Men jeg finder det rimeligt og klogt, at når man som noget nyt åbner HPV-centre, at man så også giver patienterne mulighed for at blive fysisk undersøgt på ny, så man således eventuelt kan finde en sammenhæng eller forklaring på, hvorfor man som jeg har været syg i godt syv år, og hvorfor utallige undersøgelser gennem årene aldrig har ført til hverken diagnose eller forklaring.

På Frederiksberg Synkopecenter undersøger man sine patienter fysisk, og her havde de derfor ikke svært ved at forklare min tilstand. Diagnosen er POTS. Og de øvrige symptomer er forenelige med mulige bivirkninger til HPV-vaccinationen!

Men hvorfor ville I på OUH ikke stille den diagnose? Hvorfor nøjes I med at tale med os, for så at afslutte os uden fysiske undersøgelser. Kunne det tænkes, I ikke vil eller kan stille den diagnose? Jeg tænker på, om det er udtryk for manglende kompetancer eller manglende vilje?

Tankerne kommer blandt andet fordi den første læge sagde, at jeg havde det stik modsatte af POTS.

Læge nummer to fastholdt, at det ikke er POTS, jeg fejler. Men hun havde aldrig set et resultat af en vippelejetest, hvor personen havde fået påvist POTS.

Fælles for de to læger var, at jeg i hvert fald ikke skulle undersøges, og man sagde, at jeg var’ godt nok udredt’.

Men godt nok i forhold til hvad? For det var jeg jo netop tydeligvist slet ikke?

Jeg har nu givet jer min udredning af POTS fra Frederiksberg Hospital, så I kan kigge på den og forhåbentligt lære nyt, så andre piger, der er henvist til jer, ikke behøver at skulle have lige så mange ressourcer til at opsøge undersøgelser et helt andet sted, som jeg har trods min sygdom.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superligaens bedste: Her er de 11...
bt.dk
Mand omkommet - faldt i vandet ved havn
bt.dk
Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
Henriks succesvirksomhed hjælper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx