Gå til HPV-fokusside

BLOG: Vi skal vide og ikke bare troBLOG: Vi skal vide og ikke bare tro

storybild

Af Mette Kenfelt Mette Kenfelt, Initiativtager til HPV-update og specialkredsen HPV-update under DHF

Jeg husker, hvordan det løb mig koldt ned ad ryggen, da det gik op for mig, at min sunde, aktive og meget velfungerende datter var blevet alvorlig syg efter HPV vaccinen.

I 13 måneder havde vi levet i uvished, lægerne kunne ikke hjælpe, og min datter fik det værre og værre. Men en gennemgang af hendes sygejournal før og efter HPV vaccinen afslørede alt.

Fra at være en livsglad pige, sund og rask elitegymnast, som aldrig havde fejlet noget ud over de almindelige børnesygdomme før hun fik HPV vaccine, til en pige der hverken kunne løbe, dyrke sin eliteidræt, gå i skole eller deltage i sociale sammenhænge. Forandringen begyndte at indtræde mellem 2. og 3. HPV vaccination. Det var først efter en samtale med en god bekendt, at vi blev opmærksomme på sammenhængen, hvilket vi også fik bekræftet ved at læse producenten Mercks oplysninger om HPV vaccinen.

HPV: Alvorlige bivirkninger bliver aldrig indberettet
HPV: Alvorlige bivirkninger bliver aldrig indberettet

Konkret vished gav os en umiddelbar lettelse, men hjælpen og behandlingen udeblev. Min datters formodede bivirkninger blev indberettet til Lægemiddelstyrelsen i maj 2013, og jeg følte mig overbevist om, at der helt automatisk blev igangsat et velfungerende hjælpeapparat med al nødvendig information til læger og patienter, uanset om der var tale om bivirkninger efter lægemidler eller vacciner.

Men nej, Lægemiddelstyrelsen opsamler og registrerer blot. Det er ikke Lægemiddelstyrelsens opgave at indsamle viden fra andre læger og hospitaler i hverken ind- eller udland. Helt konkret foreslog jeg Lægemiddelstyrelsen at kontakte de japanske sundhedsmyndigheder, så vi kunne dele international viden og erfaring med de danske læger, men det var ikke muligt. De ansvarlige læger rev sig i håret, ”den massive sundhedsdør” lukkede i, og vi blev efterladt på egen hånd med svære symptomer efter HPV vaccinen.
 
Hvorfor ved vi ikke mere?
Mit billede af et velfungerende dansk sundhedsvæsen begyndte at krakelere. 
Jeg kommer selv fra en lægefamilie, så det var lidt af en brat opvågning at konstatere, hvor lidt de danske sundhedsmyndigheder, sundhedsvæsen og læger egentlig vidste og stadig ved om HPV vaccinen. En vaccine, vi vel at mærke giver til helt sunde og raske piger og kvinder.  
 
Jeg har altid været imponeret over lægevidenskabens betydning. For mig er det et imponerende fag, hvor man virkelig gør en forskel baseret på videnskab, forskning, fakta, erfaring og nytænkning. I starten blev jeg overrasket over den konstante modstand, manglende nysgerrighed og lægernes svar, som vi hver gang blev mødt med, når vi nævnte HPV vaccinen og sammenhængen til min datters symptomer: ”Det har vi ingen viden om” og ”det tror vi ikke på”. 

Men hvorfor ved vi ikke mere om HPV vaccinen? Hvorfor anbefaler og tillader de danske sundhedsmyndigheder HPV vaccination uden samtidig at stille krav om uvildig dokumentation for sikkerheden, når man injicerer med indholdsstofferne nanopartikel-aluminium, natriumborat, polysorbat 80 og genmodificeret DNA, hvorved der opnås reaktioner vi ikke har set tidligere fra kendte vacciner? Undersøgelserne foreligger på rotter og mus, men vi har ingen dokumentation for, hvad der konkret sker i sunde og raske menneskers krop og hjerne.  
 
Der er brug for mere viden. Umiddelbart ved de danske læger ikke meget om indholdet og virkningen af den HPV vaccine, de dagligt vaccinerer med. Opmærksomheden bør blive vakt, da det er den eneste vaccine i børnevaccinationsprogrammet, som indeholder nanopartikel-aluminium.  

Vores spørgsmål bliver afvist
Det kan være svært at få kvalificeret viden om indholdsstofferne, virkning, effekt og bivirkninger. Når vi stiller spørgsmål til aluminium og toksiske reaktioner, bliver vi ofte mødt med ”det tror vi ikke rigtig på” samt argumentet om, at vi hver især indtager langt mere aluminium i vores fødevarer end den samlede mængde i vaccinen, hvorfor det er uden betydning. Men ét er at indtage aluminium gennem vores fødevarer, hvilket vi mennesker er tilpasset til gennem evolutionen, noget andet er at få aluminium ind i organismen ved injektion. Ifølge flere udenlandske læger og forskere glemmer vi den vigtige detalje, at aluminium fra fødevarer hovedsageligt bliver udskilt via nyrerne, hvilket ikke sker ved HPV vaccine – men det er jo også hele formålet med aluminium i vaccinen. 

Når udskillelsesprocessen ikke er den samme, har vi brug for at vide, hvad der helt præcis sker med nanopartikel-aluminium i kombination med de øvrige indholdsstoffer. Nanopartikel-aluminium forsvinder jo ikke bare ud i det blå!  
 
Ved nærmere eftersyn opstår mistanken om, at aluminium sammen med HPV-antigen i HPV-vaccinen, kan opføre sig helt uventet og som en trojansk hest åbne adgang til centralnervesystemet, dvs. gennembryde blood-brain-barrier/BBB (blod-hjerne-barrieren) dvs. den barriere der er mellem blodårerne og selve hjernevævet.
 
På kongres i Nice om autoimmun-sygdomme i 2014 havde Lucija Tomljenovic, Vancouver, Canada, et indlæg om ´Trojan horse mechanism of delivery of vaccine antigen-particles to the brain´. Dette handler om aluminium der er tilsat i HPV vaccinen, og Tomljenovic konkluderer, at “disrupt BBB allows anti-HPV antibodies to brain” (at den læderede BBB tillader anti-HPV antistoffer at trænge ind i hjernevævet) med deraf mulige følgende autoimmune reaktioner.

Både vaccine, HPV-antigen og HPV-antistoffer kan derved gennemtrænge blod-hjerne barrieren og provokere autoimmunitet og inflammation (vasculitis). Der blev talt om neurotoxic action of aluminium adjuvants, om immuno-inflammatory effect og HPV-16L1 vaccine antigen, og om neuro-autoimmune effect of cross-reactive HPV. 

Ventelister på HPV- center bliver ved at stige
Ventelister på HPV- center bliver ved at stige

 
'Funktionelle lidelser'
I Danske Regioners Statusrapport kan man læse, at HPV centrene ingen forklaring finder på de HPV skadedes symptomer, og at de heller ikke har som opgave at finde en sammenhæng. Flere læger konkluderer, at symptomerne må være psykisk betonet, en såkaldt ”funktionel lidelse”, på trods af, at de nationale kliniske retningslinjer for udredning endnu ikke er fastlagt, og de syge ikke er undersøgt til bunds. 
 
HPV centrene mangler viden og svar. Der er behov for et nyt og udvidet udredningsprogram indeholdende laboratorietest, der som minimum er på linje med, hvad udenlandske læger tilbyder de danske HPV skadede. Her er der hos flere piger og kvinder inkl. min egen datter, konstateret skader på DNA, skader på mitokondrier, brud på blod-hjerne-barrieren (BBB), hjernebetændelse, toksiske og allergiske reaktioner, forhøjede T celler og autoimmune reaktioner.  
 
Prøv at forestille dig, hvordan det er at have en sund og rask datter, som uden forklaring blev så alvorligt og livstruende syg, at vi har frygtet for hendes liv, og hvor lægerne på Rigshospitalet til sidst gav op og bad mig om at få hjælp og råd fra udenlandske læger og forskere. Oveni skal vi nu også bære viden om og håndtere, at flere danske piger og kvinder får konstateret lignende alvorlige tilstande i udlandet, mens de stadig er uden hjælp og behandling i Danmark. 
 
Man finder ikke, det man ikke leder efter, hvorfor de syge ofte bliver mødt med udtalelser som: ”Jeg tror virkelig, at de her piger har det skidt. Jeg tror bare ikke, deres symptomer skyldes vaccinen. Jeg tror deres fysiske symptomer er en reaktion på, at de er stressede eller psykisk pressede på anden vis for eksempel på hjemmefronten eller i skolen.”  

HPV-vaccinens fortalere får millioner fra industrien
HPV-vaccinens fortalere får millioner fra industrien

Det virker nærmest uvirkeligt, når lægerne benytter argumentationen ”det tror vi ikke på”. Det burde ikke være muligt, for at tro er vel noget man gør i kirken om søndagen?  

De HPV skadede vil ikke nøjes med at tro eller blive mistroet; de vil vide, og de vil kende fakta - hvad har gjort dem syge? Når man først kender årsagen og skaderne, så er der en reel chance for, at lægerne kan behandle og gøre dem raske. 
 
Som månederne og år er gået, er følgerne efter HPV vaccinens bivirkninger ikke blevet mindre alvorlige. I dag har vi viden om, at førende udenlandske forskere og patologer nu ved obduktion kan dokumentere deres mistanke om, hvordan indholdsstofferne i kombination med nanopartikel-aluminium og det genmodificeret DNA, kan have påført skader i hjernen med døden til følge efter HPV vaccinen hos en dreng og flere piger og kvinder. Dette må da be- eller afkræftes gennem yderligere forskning på området. 
 
Vi har nu den enestående mulighed for at få syn for sagn. Den planlagte høring om HPV vaccinen nærmer sig, og det bliver spændende at se deltagerlisten. Det er vigtigt, at de førende eksperter fra såvel ind- som udland inviteres. Når sundhedsmyndighederne har sikret eksperterne, kan en egentlig kompliceret forskning påbegyndes. Det bliver spændende at følge. 

Arthur Schopenhauer: ’Enhver sandhed passerer gennem tre stadier, før den erkendes:  
Først latterliggøres den, så modarbejdes den voldsomt, dernæst anses den for indlysende.’ 

Læs også min første blog HPV lavinen.

  


LÆS OGSÅ: Statens Serum Institut valgte ny HPV-vaccine for at spare penge

LÆS OGSÅ: Statens rådgiver scorer millioner på HPV-vaccinen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx