Gå til HPV-fokusside
Af - 07/12-15 13:23

Dansk professor opfordrer til undersøgelser af HPV-vaccinerede og ikke-vaccineredeDansk professor opfordrer til undersøgelser af HPV-vaccinerede og ikke-vaccinerede

storybild

Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) slog for nylig fast, at der ikke kan bevises en sammenhæng mellem HPV-vaccinen og de to invaliderende syndromer POTS og CRPS - og at der ikke er en øget forekomst af disse blandt de vaccinerede i forhold til befolkningen generelt.

Herhjemme var det professor Freddy Karup Pedersen, tidligere klinikchef på Rigshospitalet, der gennemgik de 363 alvorlige bivirkninger, indrapporteret til Sundhedsstyrelsen i Danmark.

Til Ugeskrift for Læger forklarer han, at han stadig ikke kan sige, ' omsymptomerne havde relation til vaccinen, bl.a. fordi symptomdebuten ofte ikke var veldefineret'.

Han mener, at man bør lave en grundigere undersøgelse af de HPV-vaccinerede over for ikke-vaccinerede for at se, om der er en sammenhæng.

- Vi har måske særligt i Danmark brug for studier, hvor man fremadrettet sammenligner vaccinerede piger med ikkevaccinerede piger for at undgå, at vaccinen mistænkeliggøres uden grund. Og med det stigende antal, der fravælger vaccinen, burde det være muligt, siger han.

Læs hele artiklen hos Ugeskrift for Læger her.

LÆS OGSÅ: BLOG: Vi skal vide og ikke bare tro

LÆS OGSÅ: HPV: Alvorlige bivirkninger bliver aldrig indberettet

LÆS OGSÅ: HPV-vaccine giver stort fald i kønsvorter

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx