Gå til HPV-fokusside
18/11-15 15:23

Indiske dommere kræver oplysning om HPV-vaccinens bivirkningerIndiske dommere kræver oplysning om HPV-vaccinens bivirkninger

storybild

De to forskellige producenter Merck og GlaxoSmithKline, som henholdsvis står bag de to HPV-vacciner Gardasil og Cervarixer, er på anklagebænken i Indien.

Det er den indiske stat, som har lagt sag an.

De to producenter er blandt andet under anklage for at have udført forsøg og behandling uden at leve op til kravene om, at patienter skal kende bivirkninger, fordele og ulemper i kraft af det informerede samtykke.

I retten i dag gjorde en af producenternes forsvarer gældende, at han, senior advokat Harish Salve, mente, at sagen skulle afvises ved retten, da vaccinen bruges i mange lande, og at kritikken af vaccinernes mulige bivirkninger var orkestreret på globalt plan i forsøg på at opnå erstatninger. Det skriver The New Indian Express.

Dommerne afviste problemstillingen, idet dommerbænken fandt det mere væsentligt for retten at vurdere, hvorvidt der er oplyst om mulige bivirkninger, og om vaccinerne er i givet i overensstemmelse med lovens regler om det informerede samtykke eller ej.

Retssagen fortsætter i morgen.

Kilde: Indian Express, 17.november 2015

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Øksemandens far står frem: 'Hvorfor...
bt.dk
To FCK-spillere dumper: Forrygende...
bt.dk
FCM-træner jubler efter vigtg sejr i...
bt.dk
Psykolog hører tit disse ord fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx