Gå til HPV-fokusside
Af - 02/12-15 15:48

Kendt kræftlæge tilbageviser EMA's kritik af udhængte HPV-lægerKendt kræftlæge tilbageviser EMA's kritik af udhængte HPV-læger

storybild

(Billede: Polfoto)

Da det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, i sidste uge frigav en rapport, som siger at der ikke findes nogen sammenhæng mellem syndromet POTS og HPV-vaccinen, var det med hård kritik af de to læger Louise Brinth og Jesper Mehlsen fra Synkopecentret på Frederiksberg Hospital, som fungerer som HPV-center i Region Hovedstaden.

Både EMA og Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, beskyldte de to læger for at håndplukke deres patienter, at få patienterne til at svare, som de selv ønskede det, og i det hele taget forsøge at få patienter til at passe ind i en på forhånd-bestemt konklusion om, at HPV-vacciner skader.

Jesper Mehlsen, leder og forskningschef på Synkopecentret har siden kaldt kritikken 'forfejlet og uberettiget'.

Men nu kommer Dr.Med, onkolog og gennem en årrække formand for kræftlægernes organisation, DMCG, Torben Palshof, de to udhængte læger til hjælp

- Det må ud fra en videnskabelig analyse konkluderes, at EMA´s kritik er såvel hårdhændet som uberettiget. Den videnskabelige kvalitet af de danske publikationer vurderes som værende af høj videnskabelig lødighed, lyder Torben Palshof's vurdering af de to lægers videnskabelige arbejde i et 12 sider langt responsum, som analyser de to lægers videnskabelige arbejde samt EMA's og Sundhedsstyrelsens kritik heraf.

- Jeg anbefaler, at at det videnskabelige miljø også vil vurdere denne kritik af den danske kliniske forskning og forhåbentlig bidrage til, at forfatterne og andre nært berørte rehabiliteres, konkluderer, Torben Palshof, som opfordrer til at Danske Regioner giver de to læger en tillidserklæring og at Synkopecenteret bliver sat i spidsen for den danske udredning og behandling af de syge piger på landets HPV-centre.

Synkopecentret har igennem længere tid bedt Sundhedsstyrelsen om at være med til at finde ud af, hvorfor lægerne på Synkopecenteret gennem de seneste fire år har set et mønster mellem de patienter, der får diagnosen POTS og HPV vaccinen. POTS er en invaliderende hjertesydom som blandt andet er karakteriseret ved hurtig hjerterytme, lavt blodtryk, svimmelhed og besvimelser.

Læs hans responsum her.

LÆS OGSÅ: BLOG: Vi skal vide og ikke bare tro

LÆS OGSÅ: HPV: Alvorlige bivirkninger bliver aldrig indberettet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx