Gå til HPV-fokusside
Af - 17/11-15 15:02

Canadisk forsker stiller syv kritiske spørgsmål om HPV-vaccinerneCanadisk forsker stiller syv kritiske spørgsmål om HPV-vaccinerne

Baggrunden for at verdens sundhedsmyndigheder har besluttet, at indføre og anbefale HPV-vaccination hviler på to argumenter:

At vaccinen forhindrer livmoderhalskræft, og at den er uden risiko for alvorlige bivirkninger, så man derfor bør vaccinere så mange som muligt.

Men ikke alle forskere er enige. En række forskere verden over er kritiske overfor producenternes og sundhedsmyndighedernes data. En af disse forskere er den canadiske læge og forsker Lucija Tomljenovic fra British Columbia Universitet, som blandt stiller disse syv spørgsmål til industri og myndigheder, som lige nu diskuteres blandt medlemmer i Facebook-gruppen HPV Vaccine - INTERNATIONAL (Gardasil & Cervarix):

1. Hvorfor bliver HPV vacciner, som ikke har bevist, at de kan forhindre livmoderhalskræft sælges og anbefales som en vaccine imod livmoderhalskræft?
2: Hvordan kan man sige, at vaccinen forhindrer livmoderhalskræft, når de celleforandringer man måler den på ofte forsvinder af sig selv?

3: Er de passive monitoreringssystemer, som de fleste af verdens landes regeringer tillader, at man bruger til at overvåge bivirkninger overhovedet i stand til at lave korrekt overvågning af den sande frekvens af HPV-vaccine skader?

4: Hvordan skal man kunne have præcise vurdering af den sande frekvens af bivirkninger fra HPV-vacciner, når de indberettede bivirkninger ikke undersøges, men ofte afvises som værende uden forbindelse til vaccinen?

5: Hvorfor bliver kvinder ikke informeret om inden vaccination, at HPV-vaccinationer mistænkes for måske at kunne akcellerere eksisterende celleforandringer?

6: Hvordan kan man sige, at kvinder har fået fuldt informeret samtykke, når man ikke inden vaccination fortæller retvisende om HPV-vaccinationernes effekt og bivirkninger?

7: Er det i orden, når sundhedsmyndigheder primært forlader sig på data, som er fremskaffet af vaccineproducenterne, når de udsteder anbefalinger og foretager vaccinepolitiske beslutninger.

Spørgsmålene er publiceret i studiet 'HPV vaccines and cancer prevention, science versus activism' fra 2013.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Durmisi i svær situation: Det er ikke...
bt.dk
En succesfuld københavnsk...
bt.dk
Direktør talte over sig og blev...
bt.dk
Motorvej blev lukket i flere timer:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx