Af - 03/08-14 13:16

Guide: Her kan du komme med til modeugeGuide: Her kan du komme med til modeuge

I dag åbner modeugen i København. Se hvor du kan være med uden VIP-invitationer og backstage-pas.

storybild

Modeugen indtager København. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Modeller, modebosser og mediefolk strømmer i disse dage til København for at deltage i modeugen. Langt de fleste arrangementer er lukket for københavnere uden VIP-billet, men udvalgte events er åbne for alle. Læs med her og se, hvor du kan deltage i modefesten

Del dine oplevelser fra modeugen med os og send os dine bedste, sjoveste vildeste billeder her.


Mode i Kunsthallen
4. - 10- august kl. 10-18
Nikolaj Kunsthal, Nikolaj Plads 10, København K
Entré: 20 kroner.

Mode er ikke bare noget, der hænger i tøjskabet. I Nikolaj Kunsthal kan du opleve moden gennem fotografiet og filmen. Her kan du se fotoudstillingen Créateurs Captured, der portrætterer nogle af de største designere inden for dansk mode. Du kan desuden se modefilm fra Berlin Fashion Week, se Kunstakademiets Designskoles afgangsprojekter og se udstillingen ‘New Nordic Fashion’, hvor kendte brands viser bæredygtig mode frem. Der er åbningsreception mandag klokken 16.

Gå på opdagelse i modens materialer
4.-8. august klokken 9-10.
The Fabric Source, Design Society, H. C. Andersens Boulevard 27, 4, København V.

Gratis adgang. Åbent for alle.
Mælk, bark og mere end 500 andre forskellige bæredygtige materialer gemmer Nordens første bæredygtige materialebibliotek på, og under Copenhagen Fashion Week er biblioteket klar til at vise frem og lære fra sig om alternative ressourcer, social ansvarlighed og genbrug.

Havefest med chillout musik
7. august klokken 15-22.
Kronprinsensgade, København K

500 kvadratmeter græs rulles ud i Kronprinsensgade og pyntes op med parasoller og havestole, og så er der havefest med dj’s og live-optrædener og masser af tilbude fra gadens butikker.

Modemusik eller musikmode?
7. august klokken 20.30-23.00.
Harvey Copenhagen, Kødboderne 5, København V

Gratis adgang.
Hvordan hænger musik og mode sammen? Det vil Mood Music vise ved at skabe et øjebliksbillede af, hvordan moden inspirerer musikken, og musikken inspirerer moden. Eventet foregår i samarbejde med tre unge designere fra Margretheskolen, og MoodMusic har skabt en lydside ud fra designernes kollektioner.

Modedebat på Christiansborg
8. august klokken 14.30-16.00
Christiansborg Slot
Gratis adgang, tilmelding nødvendig på Facebook senest 6. august. OBS: Husk gyldig legitimation.

Dyr, der pelses levende, og prduktionsforhold, der gør arbejdere syge. Hvorfor er forbrugerne nærmest ligeglade med, hvordan deres tøj bliver produceret? Det spørgsmål diskuterer designer Mads Nørgaard, Sarah Dickmann fra modebranchens vagthund DanWatch, formanden for Folketingets miljøudvalg Lone Loklindt (R) og erhvervsordfører Benny Engelbrecht (S) i en åben debat.

Få the fashion feeling
7.-9- august klokken 10-18
Nytorv, København K

Nytorv i København omdøbes i anledning af modeugen til Fashion Square og her kan du ose omkring i divese pop-upshops og hænge ud med andre fashionistas. Eller du kan gå hele vejen og få håret sat TRESemmé Blowout Bar eller taget dit eget coverbillede iført Pilgrimsmykker.

Tre modehows for alle
9. august. Gratis adgang
Selv om der er modeuge over hele byen, er det ikke mange shows, hvor helt almindelige mennesker bare kan dukke op. Men på lørdag er der hele tre shows. Hos Munthes butik i Grønnegade 10 er der show klokken 13 og 15.30. I Name Its butik på Vimmeskaftet 42 vises der børnemode frem klokken 12 og 13, og endelig holder A Pair deres Nordic Noir Street Show i Ny Østergade 3 fra klokken 13 til 18.

Byt tøj og forny din garderobe
9. august klokken 10-16.
Rådhuspladsen, København
Adgangspris: Medbragt tøj til bytte.

På lørdag kan du forny garderoben ganske gratis, når Fashion Exchange forvandler Rådhuspladsen til et tøjbyttemarked. Adgangsbillet er medbragt tøj til at bytte, og herefter kan man tage for sig af retterne. Markedet inddeles i et billigt/high street-område og et eksklusivt mærkevareområde. Sidste år blev der byttet 5,7 tons tøj.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter storsatsning i sommeren 2016:...
bt.dk
Bookmaker har fået ny favorit: Han...
bt.dk
Efter omdiskuteret mål: Nu kan det få...
bt.dk
Connie Hedegaard ny...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx