Af - 06/11-15 13:09; Opdateret: 06/11-15 13:38

Efter ti sex-overfald: Her advarer politiet kvinder mod at gå aleneEfter ti sex-overfald: Her advarer politiet kvinder mod at gå alene

Københavns Politi advarer kvinder mod at færdes alene i området om natten.

storybild

Området hvor overgrebene er foregået. Det er Nørrebro S-togs-station, der ses i midten af det markerede område. (Billede: Københavns Politi)

Københavns Politi beder offentligheden om hjælp i forbindelse med efterforskning af flere sager om overgreb mod yngre kvinder på Nørrebro og Østerbro. I alt har politiet identificeret 10 sager, hvor der muligvis kan være tale om samme gerningsmand.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Overgrebene er sket ved at gerningsmanden i 5 tilfælde har krænket kvindernes blufærdighed, i 3 tilfælde udøvet vold ved at slå kvinderne samt i 2 tilfælde forsøgt at voldtage kvinderne.

Yngre kvinder
Kvinderne der er blevet overfaldet, er alle i alderen 18 – 32 år (Flest mellem 21-25 år)

Gerningsmandens fremgangsmåde er, at han skjult har fulgt efter kvinderne. De fleste gange om natten mellem kl. 02.00 – 06.00, men i et enkelt tilfælde også om aftenen kl. 22.00.

I flere af sagerne har gerningsmanden været på en cykel eller er set køre væk på en cykel.

I to af tilfældene har gerningsmanden kontaktet kvinderne på åben gade, men i de øvrige tilfælde er han fulgt efter dem helt hen til deres opgangsdør, eller hvis muligt, helt med op til døren ind til kvindernes lejlighed.

Når kvinderne låste sig ind i deres lejlighed, skubbede gerningsmanden dem efterfølgende helt ind i lejligheden, hvor han straks omklamrede dem og kyssede dem intenst.

Her skete det
Overgrebene er sket i perioden fra 13. juni – 1. november 2015 og er altid sket i forbindelse med en weekend. Datoerne er følgende:

Lørdag den 13. juni – søndag den 2. august og lørdag den 8. august.

2 sager i weekenden den 10-11. oktober og

5 sager i weekenden den 30. oktober til 1. november.

Overgrebene er hovedsageligt sket tæt på Frederikssundsvej og Nørrebrogade, mens to forhold er sket på Østerbro i kvarteret omkring Nørre Alle, Jagtvej og Lyngbyvej.

Gerningsmanden beskrives lidt forskelligt af de forurettede kvinder, men følgende generelle signalement kan gives:

Mand, 25-35 år, mellemøstlig oprindelse, ca. 175-185 cm høj, almindelig af bygning, meget kort sort hår, muligt skægstubbe/kort trimmet skæg.

I flere tilfælde iført grå/grøn hættetrøje/jakke og sorte løse bukser.

Taler dansk med accent og engelsk.

Medbringer en cykel i flere tilfælde.

Politiet advarer
Københavns Politi forfølger allerede flere gode spor, men hører meget gerne fra kvinder eller mulige vidner der har observeret hændelser der kan ligne de ovenfor beskrevne.

-Vi vil også gerne opfordre yngre kvinder til at tænke sig ekstra godt om, når de skal hjem om natten. Det kan være en god ide at slå følge med andre, og så skal man generelt holde sig godt orienteret i gadebilledet på vej hjem og inden man låser sig ind i sin opgang. Vi har fuldt fokus på at stoppe disse overgreb, men indtil det sker, vil vi for alt i verden undgå flere, siger vicepolitinspektør Jens Møller Jensen.

Har man oplysninger der kan hjælpe politiet, skal man ringe 114.

For flere oplysninger i sagen: Vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen tlf. 25426116


Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Øksemandens far står frem: 'Hvorfor...
bt.dk
Kvinde er faldet ud af vindue: Hendes...
bt.dk
Historisk interview: Kendt dansk...
bt.dk
Brugte millioner på at ligne den...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx