Af - 18/09-15 09:00

Fra i dag bliver luften fra byens busser renereFra i dag bliver luften fra byens busser renere

Movias busser får i dag monteret rensesystemer, der fjerner 95 procent af forureningen fra busserne.

storybild

Linje 6A bliver den første bus, der får monteret det nye rensesystemem, som fjerner skadelige stoffer fra bussernes udstødning. (Billede: PR/Movia)

Busserne i Hovedstaden skal forurene mindre. Derfor får de nu monteret rensesystemer, der vil fjerne sundhedsskadelige stoffer fra luften.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Senere i eftermiddag skal Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen montere det første rensesystem. Sammen med Københavns overborgmester Frank Jensen og Frederiksbergs borgmester Jørgen Glenthøj tager hun bogstaveligt talt skruetrækkeren i hånden og skruer første rensesystem på bus 6A. Rensesystemet fjerner skadelige stoffer fra bussernes udstødning.

- Det er godt, at vi nu får fjernet 95 procent af luftforureningen fra busserne. Det er et initiativ, der virker, og som følges op af bl.a. indsatser for at nedsætte forureningen fra brændeovne og skibstrafik, så luften i hovedstaden og resten af Danmark bliver endnu renere, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Byens travleste buslinje bliver CO2-neutral
Byens travleste buslinje bliver CO2-neutral

Inden marts 2016 skal Movias busser, som kører på de mest forurenede strækninger i Hovedstaden, udstyres med de nye rensesystemer, der vil fjerne 95 procent af forureningen fra busserne.

Der er i alt afsat 84 mio. kroner til at installere rensesystemerne på busserne i København. Heraf kommer 74 mio. kroner fra Miljø- og Fødevareministeriet, 9 mio. kroner fra Københavns Kommune og 1 mio. kroner fra Frederiksberg Kommune.

- Ved at sætte rensesystemer på 288 busser kan vi reducere luftforureningen i København med det, der i dag svarer til osen fra de 15-20 procent mest svinende personbiler og varevogne. Det er noget, der kan mærkes. Blandt andet reducerer vi nogle af de mest alvorlige kilder, vi har til kræft- og luftvejssygdomme hos københavnerne, siger Frank Jensen overborgmester i Københavns Kommune.

Derfor har tog- og bussæder det underlige mønster
Derfor har tog- og bussæder det underlige mønster

- Frederiksberg lægger stor vægt på miljøvenlige tiltag, og vi arbejder kontinuerligt for at skabe en grøn og bæredygtig by, hvor borgerne trives. Derfor er det naturligt, at vi er en del af dette projekt, som forhåbentlig vil bidrage til at gøre hovedstaden endnu rarere at færdes i, siger borgmester i Frederiksberg Kommune Jørgen Glenthøj.

DSB om klamt betræk-trick: Vi støvsuger sæderne hver dag
DSB om klamt betræk-trick: Vi støvsuger sæderne hver dag

Der er i alt afsat 149 mio. kroner til at bekæmpe luftforurening i Danmark over de næste tre år. Indsatserne er rettet mod de tre vigtigste danske kilder til luftforurening - vejtrafik, skibe og brændeovne.


LÆS OGSÅ: TV: Her løfter 50 mennesker en bus for at redde klemt mand

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx