Af - 27/04-15 17:12; Opdateret: 27/04-15 20:18

Dramatisk storbrand i ExperimentariumDramatisk storbrand i Experimentarium

To personer er på hospitalet efter en heftig brand i Experimentarium i Hellerup. Hel udstilling frygtes tabt

Bildstrecke im Grossformat »

Hele København kunne mandag eftermiddag se en tyk, sort røgsøjle stige op fra Hellerup Havn, hvor en kæmpe brand raserede en bygning tilhørende Experimentarium.

To personer kom til skade i forbindelse med branden, siger Experimentariums direktør, Kim Gladstone Herlev, til metroxpress.
- Den ene kom til skade med sit ben, da han skulle væk, og den anden er indlagt til observation for røgforgiftning, siger han.
- Men ingen kom heldigvis alvorligt til skade, tilføjer han.

Direktøren har alligevel god grund til at være negativ, for det er anden gang på bare et halvt år, at der er brand i bygningen, som ligesom resten af Experimentarium er under renovering og ombygning.

- Den første brand var ikke alvorlig, men denne gang ser det grimt ud. Vi har en vand-udstilling stående i stueetagen, som jer er bange for er ødelagt nu, selv om branden startede oppe under taget, siger Kim Herlev.

Røgen kunne ses overalt i København:


Efterslukningen kan komme til at vare et stykke tid.

- Branden er under kontrol og næsten slukket helt, men efterslukningen kan tage hele natten og måske flere dage, siger vagtcentralmester i Københavns Brandvæsen, Kent Mathisen, til Ritzau.

For selvom flammerne er væk, vil det blive ved med at ulme. Derfor vil mindst et par brandfolk blive på stedet med slanger, til der ikke er en gnist tilbage.

- Jeg kan kun forestille mig, at vi er der resten af aftenen og noget af natten også, siger vagtchef ved Nordsjællands Politi Ulrik Lindén.

Ifølge ham nåede branden aldrig at brede sig til andet end den bygning, hvor ilden opstod. Der var frygt for, at ilden ville sprede sig til den gamle Tuborg-bygning, som ligger lige op ad branden. Men det skete ifølge politiet ikke.

Experimentarium ventes at genåbne i 2016, og i mellemtiden er udstillingen flyttet til Papirøen i København, hvor den er åben for publikum.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx