Af - 11/06-15 12:29

Menneske-skulptur stjålet  fra bænk på StrøgetMenneske-skulptur stjålet fra bænk på Strøget

Kendt kunstner er både chokeret og trist over tyveriet af en stor menneskeskulptur fra den aktuelle outdoor-udstilling PLACES i København.

storybild

Skulpturen blev stjålet onsdag. Den var ellers boltet fast til bænken. (Billede: Foto: Galleri Christoffer Egelund)

Indtil i onsdag sad en skulptur på en bænk foran Illums Bolighus på Amager Torv. Men det gør den ikke længere. Den store skulptur – der er udført i aluminium – er nemlig blevet stjålet, selv om den var boltet til bænken.

Skulpturen er en af 22 legemsstore menneske-skulpturer, der befolker København denne sommer og er lavet af den internationalt anerkendte, islandske kunster, Steinunn Thórarinsdóttir.

- Vi kom tilfældigvis forbi Illums Bolighus i går og så til vores chok, at skulpturen var væk. Udstillingen er en gave til de københavnske borgere. Nu er en del af den desværre blevet en gave til nogle tyveknægte. Vi er simpelthen så kede af det, siger galleriejer og initiativtager til udstillingen Jørgen Egelund, som har meldt sagen til politiet.

Chokeret kunstner
Kunstneren Steinunn Thórarinsdóttir har haft lignende udstillinger i store byer som London, New York og Chicago. Her har hendes populære menneskefigurer fået lov til at stå i fred. Hun blev derfor både chokeret og trist, da hun i går fik den kedelige nyhed.

- Det er selvfølgelig en stor skuffelse for mig, men jeg håber meget, at skulpturen dukker op igen. Vi savner ham meget, og vi vil være taknemmelige for henvendelser fra borgere, som har set eller hørt noget, der kan bidrage til, at vi får ham tilbage igen, siger Steinunn Thórarinsdóttir.

Udstillingen PLACES er resultatet af et samarbejde mellem kunstneren, Galleri Christoffer Egelund, Københavns Kommune, Islands Ambassade i København, Nordatlantens Brygge og Københavns Lufthavn. Skulpturerne er placeret forskellige steder i det offentlige byrum, så de tilsammen danner en kunstrute. En stor figur er desuden placeret i Københavns Lufthavns Terminal 3 for at hilse ankomne til byen velkommen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx