Af - 23/06-15 07:26

Bål i byen: 10 steder at fejre sankthans i KøbenhavnBål i byen: 10 steder at fejre sankthans i København

Der er masser af muligheder for at få lov til at skråle med på midsommervisen i aften - og det ser heldigvis ud til at holde tørt.

GUIDE: 10 sankthansbål i København

Årets længste dag nærmer sig, og midsommeren fejres i aften over hele København med bål, taler og hyggelig fællessang. Vejret byder på temperaturer i omegnen af 15 grader og lav risiko for regn, så der er gode muligheder for at få sendt heksen på bålet godt af sted til Bloksbjerg.

Bål på Bryggen
AMAGER. På Islands Brygge starter bålfesten allerede klokken 17 med familieunderholdning og grillbuffet. Senere er der koncerter med det elektroniske liveband Alo Wala og Copia Doble, inden forfatteren Knud Romer står for båltalen klokken 21.

Pattegris og pigekor

SYDHAVN. Karens Minde Kulturhus er vært for bydelens ældste sankthanstradition, når der inviteres til fællesgrill, midsommervise og snobrød på Pavillonen i Sydhavnen. Sankt Annæ Pigekor giver koncert klokken 19.30. Børnerådets formand Per Larsen står for båltalen, og klokken 21 sendes heksene af sted.

God stemning på Nyhavn
INDRE BY. I de smukke omgivelser i Nyhavn inviterer den lokale erhvervsforening til klassisk bålfest med tale, musik, midsommersang og masser af god stemning. Sankthans-festen i Indre By starter klokken 16 og fortsætter helt til 23.30.

Thorning-Schmidt taler
ØSTERBRO. Den afgående statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) står for båltalen ved sankthans-fejringen i Kildevældsparken. Her sættes bålet allerede i gang klokken 19.30, og dermed er der mulighed for, at selv de mindste kan være med.

Fed fest på Docken
NORDHAVN. Den legendariske dj Master Fatman sørger for behagelige toner på Docken på Nordhavn. Her tændes der klokken 21 op i bålet i havnen, så man kan nyde midsommerstemningen med udsigt over Øresund. Allerede fra klokken 18 er der mulighed for at grille.

Lurblæsere og sø-bål

VESTERBRO. Hvis man er klar til at spendere lidt på at opleve sankthansbålet, er bålet på Tivolisøen et godt bud. Her spiller Tivoli-Gardens lurblæsere bålet i gang omkring klokken 21.30. Inden da fejres aftenen med Københavns Drengekor i Tivolis Koncertsal.

Stille sankthans
AMAGER. Højdevangskirken på Amager tilbyder et stilfærdigt alternativ til de store bålfester rundt omkring i byen. Her er bålet ganske overskueligt, og der er tid til eftertænksomhed. Midsommerfejringen starter klokken 17, og der kan købes mad og drikke ved kirken.

Politiker og trylleri

VESTERBRO. Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen står for båltalen, når midsommeren fejres i Enghaveparken på Vestebro. Festen løber af stablen fra 16 til 22, og især for børnene er der tilbud i form af popcorn, snobrød og trylletricks. Bo Evers og ONBC sørger for musikken.

Ild i stenbroen

NØRREBRO. Byrotterne har også mulighed for at sende heksene til Bloksbjerg i deres eget nabolag. Kulturhuset Blågården inviterer allerede fra klokken 16 til festivitas på Blågårds Plads på Nørrebro. Siden følger sambaoptog og Gasolin-jam, inden forfatter Nagieb Khaja holder båltalen klokken 21.

Kommunisterne fester

AMAGER. Danmarks Kommunistiske Parti og Kommunistisk Parti i Danmark følger traditionen og inviterer til sankthansbål på Amager Strand med båltale af Mohammad Mahfoud. Han er formand for Dansk-Syrisk Forening. Bålet tændes 21.30.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx