Af - 27/10-14 17:04

Politi om Folkets Hus: Hashrygning og bandemiljøPoliti om Folkets Hus: Hashrygning og bandemiljø

På torsdag skal Kultur- og Fritidsudvalget stemme om 1,8 millioner kroner til Folkets Hus. Politiet vil kun støtte forslaget med visse betingelser, for hashtågen ligger fortsat tykt i Folkets Hus, mener ordensmagten.

storybild

Ifølge politiet bliver husreglerne angående hashrygning ikke overholdt, når der ikke er en medarbejder tilstede i Folkets Hus. (Billede: Polfoto/Peter Hove Olesen)

På torsdag er en ny økonomisk støtte på 1,8 millioner kroner til Folkets Hus for driften i 2015 på dagsordenen i Kultur- og Fritidsudvalget. Her har politikerne bedt politiet om input til udviklingen i Folkets Hus.

Ordensmagten vil have en medarbejder til stede i hele huset i alle åbningstimerne, før politiet vil bakke op om fortsat at holde Folkets Hus kørende.

Politiet advarer mod hash i Halloween-slik
Politiet advarer mod hash i Halloween-slik

Liberal Alliances Lilian Parker Kaule vil have Folkets Hus lukket, men hvis hun ikke får overbevist de andre medlemmer i Kultur- og Fritidsudvalget, så håber hun, at de lytter til politiet.

- Jeg vil på det kraftigste råde de medlemmer, der vil stemme ja, til at sætte krav til driften, så der hele tiden er en medarbejder til stede, når der er åben, siger Lilian Parker Kaule.

Politiet mener, at brugerne af Folkets Hus opfører sig ordentligt, når der er en medarbejder tilstede. I de andre tidsrum er der ‘i flere tilfælde konstateret åbenlys hashrygning’, som det officielt lyder fra politiet.

Folkets Hus: Kulturhus eller hashbule?
Folkets Hus: Kulturhus eller hashbule?

Hos Socialdemokraterne vil man ikke bestemme arbejdstider for medarbejderne i Folkets Hus.

- Hvis politiet mener, der sker noget kriminelt, så er det deres opgave at gribe ind. Vi skal ikke ned og detailregulere, hvornår nogen skal arbejde, siger Rune Dybvad fra Socialdemokraterne, der stemmer for en ny støtte til Folkets Hus.

I politiets input til Kultur- og Fritidsudvalget, konstaterer ordensmagten også, at unge med tilknytning til banden Loyal To Familia hænger ud i Folkets Hus.


LÆS OGSÅ: Udskældt park skal være tryg igen

LÆS OGSÅ: Politiet finder jointfabrik på Amager

LÆS OGSÅ: Hash-penge bruges til at renovere Christiania

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skiltet gør mig skør: Kommunen taler...
bt.dk
Gunnvør om uvenskaber i...
bt.dk
Den er god nok: Dette fags eksamen...
bt.dk
Dansk tv-vært trækker sin datter fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx