Af - 15/10-14 21:20

Politi: Festen rykker ud på gaden - i hele byenPoliti: Festen rykker ud på gaden - i hele byen

Vi er opmærksomme på, at der er problemer i området, siger Københavns Politi om nattelivet i Pisserenden i Indre By.

storybild

Indre By er et det sted i København, hvor politiet patruljerer mest om natten, fortæller vicepolitiinspektør i Københavns Politi. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Det er ikke kun beboerne i Indre By, der har bemærket, at festen de seneste år er taget til i Pisserenden. Indre By og særligt gaderne omkring Vestergade og Studiestræde er det område i byen, Københavns Politi patruljerer mest i, fortæller Tom Struve, vicepolitiinspektør i Københavns Politis special- og udlændingeenhed.

København-barer frygter ‘skyklapper’ i nattelivet
København-barer frygter ‘skyklapper’ i nattelivet

- Der er ingen tvivl om, at der er nogle problemer i området, og det er vi opmærksomme på, siger han og understreger, at der dog ikke er flere ‘alvorlige politiforretninger’ i området end tidligere.

- Koncentrationen af restaurationer er rigtig stor i området, og det har selvfølgelig betydning for mængden af klager over støj, trafik og affald, og vi kan også genkende billedet. Vi har af og til gående patruljer i området, og når vi kan se, at der bliver pres på i en weekend, sætter vi målrettede patruljer ind. Men selvfølgelig ser vi ikke alt, siger han og tilføjer:

Politiker: Skal København være en partyby eller stillezone?
Politiker: Skal København være en partyby eller stillezone?

- Generelt for hele politikredsen ser vi, at festen i højere grad rykker ud på gaden. Folk tager i langt højere grad gaden i brug end for 10 år siden. Sammenholdt med blandt andet rygeloven og muligheden for at købe spiritus 24 timer i døgnet i kioskerne gør, at langt flere end tidligere søger ud og bruger gaderummet.


Synes du, at der er nok politi i gadebilledet om natten? Deltag i debatten her på siden eller på Facebook.com/mxkbh

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Meghan Markles familie i problemer...
bt.dk
Vigtig bro lukker i knap et halvt år:...
bt.dk
Her er vinderen af 'Divaer i Junglen'
bt.dk
Simon Kjær i usædvanlig bøn: Vil have...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx