Af - 21/10-14 15:10; Opdateret: 21/10-14 18:29

Nu får beer pong sin egen liga i DanmarkNu får beer pong sin egen liga i Danmark

14. november skydes Danmarks første beer pong-liga i gang. 23-årige Jacob Vestlev er manden bag ligaen, hvor holdene kommer fra kollegier i Storkøbenhavn.

storybild

Du behøves ikke et cheerleader-kostume for at spille i Beer Pong Liga DK, forsikrer Jacob Vestlev(th). (Billede: Jakob Østergaard Nøhr)

Du har måske set det i en amerikansk ungdomsfilm eller tv-serie. Drenge og piger, der kaster bordtennisbolde efter ølbægre opstillet i en trekant, og efterfølgende skrål, når bolden rammer ned i et af bægrene.

Spillet hedder beer pong, og nu kommer den første liga herhjemme for det amerikanske ølspil, der har fundet vej til barer og utallige kollegiers fredagsbarer.

- Jeg talte med en kammerat en aften om at lave en liga for kollegier, i stedet for at det bare er et hyggespil. Så kunne vi også opbygge noget socialt på tværs af kollegierne, siger 23-årige Jacob Vestlev, der bor på Robert Jacobsen Kollegiet på Vestamager.

Down Under: Studerende laver vovet dyrekalender
Down Under: Studerende laver vovet dyrekalender

Han er manden bag den nye liga med navnet Beer Pong Liga DK, hvor hold fra kollegier i Storkøbenhavn skal konkurrere mod hinanden.

- Alle kan være med i beer pong. Man behøves ikke være i skarp træning, og det er mere afslappet end bordfodbold - alle kan kaste en bordtennisbold, siger Frederik Schwartz, der også har fundet vej til fælleskøkkenet på Robert Jacobsen Kollegiet.

Samtidig pointerer Jacob Vestlev, at der er lige så mange piger som drenge, der spiller beer pong, når bægre og bordtennisbolde findes frem til fredagsbaren.

Danske studerendes kollegieværelser er rene brandfælder
Danske studerendes kollegieværelser er rene brandfælder

Spillet er et ølspil fra USA, men Jacob Vestlevs formål med den danske liga er ikke at bidrage til fredagsbarernes omsætning.

- Jeg vil gerne sportificere spillet, så folk spiller det for at blive gode til det - ikke på grund af alkoholen. På sigt skal der måske heller ikke øl i bægrene - i USA de bruger vand til turneringerne, siger Jacob Vestlev.

Beer Pong Liga DK begynder 14. november, og tilmeldingen er åben indtil 8. november.

Se mere på www.beerpongliga.dk


LÆS OGSÅ: Ville du gøre det? Studerende er klar til at flytte til Nordjylland for at blive læger

LÆS OGSÅ: Kandidat-kaos på CBS: Stor mangel på vejledning

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter tv-dokumentar: Direktør stopper...
bt.dk
Medarbejdere er rasende: De ansatte...
bt.dk
Anmeldelse: Henrik Sass hader...
bt.dk
Susanne lever med brændende smerter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx