Af - 08/01-14 16:19

Nye busfiltre skal mindske forureningNye busfiltre skal mindske forurening

En række busser i hovedstaden får nu et nyt filter på udstødningen, som skal mindske forureningen. men det er ikke nok, lyder det fra Det Økologiske Råd.

storybild

En række af hovedstadens busser får nu et nyt filter på, som skal mindske luftforureningen i byen. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Nye filtre på udstødningen skal reducere luftforureningen fra busserne i hovedstadsområdet med 80-90 procent. Det er Movia, der med syv millioner kroner fra Københavns Kommune og Miljøministeriet, indfører en ny teknologi på sine busser.

- Det betyder, at vi kan bringe udledningen fra vores lidt ældre dieselbusser helt ned på niveau på en helt ny dieselbus, siger Jesper Kaas, områdechef i Movia til Politiken.

Trafikken skal ned i børnehøjde
Trafikken skal ned i børnehøjde

Men nye filtre er slet ikke nok, hvis EU’s grænseværdier for udledning af kvælstofdioxid skal overholdes, siger seniorrådgiver ved Det Økologiske Råd Kåre Press-Kristensen til Metroxpress.

- Vi har overskredet grænseværdierne hvert eneste år siden 2010, og dermed overskrider vi også dansk lovgivning. De her filtre er et skridt i den rigtige retning, men det forslår slet ikke. Men Movia skal have ros for at indføre filtrene, selv om de ikke er presset til det, siger Kåre Press-Kristensen og peger på miljøzoner, hvor der også stilles ændrede krav til blandt andet turistbusser, varebiler og ældre personbiler.

Møgbeskidt luft slår københavnerne ihjel
Møgbeskidt luft slår københavnerne ihjel

De første ni busser får monteret filtre og katalysatorer indenfor få uger.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kække Kevin Magnussen inden...
bt.dk
Vilde spekulationer og kæmpe brøler:...
bt.dk
Historisk ændring: Nu bliver det...
bt.dk
Stort område brændt af: Nu advarer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx