Af - 03/04-14 17:08

Spar Nord sagde undskyld med regnbuesodavandSpar Nord sagde undskyld med regnbuesodavand

Bankens kommunikationschef erkendte i dag, at retorikken i høringssvaret til Københavns Kommune burde have været anderledes.

storybild

Sodavand i - næsten - alle regnbuens farver blev uddelt foran Spar Nords filial på Rådhuspladsen.

Med et bord fyldt med regnbuefarvede sodavand og en kommunikationschef, som var fløjet ind fra Aalborg, forsøgte Spar Nord i dag at sige undskyld til homomiljøet, efter de i et høringssvar til Københavns Kommune i meget stærke vendinger havde kritiseret, at deres adresse fra 1. juli skal ændres fra Rådhuspladsen til Regnbuepladsen.

I høringssvaret havde Spar Nords Københavns lokale bankrådsformand, højesteretssagfører Thomas Højlund, blandt andet stillet spørgsmålstegn ved, om man også kunne forvente, at en plads i fremtiden skulle døbes efter nazisternes svastika-tegn.

Storbank raser over at få adresse på homoplads
Storbank raser over at få adresse på homoplads

Til medlemmerne af borgerrepræsentationen lød følgende svada:

- Det forekommer pinligt og useriøst, at et så stort flertal i Borgerrepræsentation bakker op om denne intetsigende naturbeskrivelse blot fordi, den tilsyneladende – af visse minoritetsgrupper – er knyttet til en bestemt seksuel observans.

Selv om den nordjyske bank fastholder, at de er imod, at pladsen skal ændre navn, erkender de, at ordlyden i høringssvaret var forkert.

Storbank svarer igen på homo-kritik: I misforstår os
Storbank svarer igen på homo-kritik: I misforstår os

- Vi er overraskede over reaktionerne, og at det har været så omfangsrigt og har vakt så mange følelser. Det har aldrig været vores mening at gå imod de homoseksuelle. Jeg tror, at mange af vores anker kunne have været fremført på anden vis, og det er jeg også sikker på, at Thomas Højlund mener, siger Leif Lind Simonsen, kommunikationschef i Spar Nord

Ikke meget mere end en håndfuld mennesker var mødt frem til sodavands-undskyldningen. En af dem var teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL), som fortsat var rystet over det skarpe høringssvar:

Storbank trækker i land: Kom og få regnbuesodavand
Storbank trækker i land: Kom og få regnbuesodavand

- I min tid som medlem af Borgerrepræsentationen og som borgmester, har jeg aldrig set noget lignende. Jeg har aldrig set noget af den kaliber. Men arrangementet siger, at banken godt ved, de har gjort noget forkert. Men en 10 til 20 sodavand fra Netto er jo ikke en undskyldning. Nu håber jeg i stedet, de tager konsekvensen af kritikken og donerer nogle penge til homo-arrangementer.

Og det har banken måske tænkt sig at gøre.

Nedgørende banksvar får politiker til at lukke sin konto
Nedgørende banksvar får politiker til at lukke sin konto

- Det kan jeg slet ikke afvise. Nu byder vi i første omgang folk på sodavand og dialog, så folk kan se, at det ikke er en del af vores værdisæt at være homofjendske. Hvad der sker på længere sigt, ved jeg ikke endnu, siger kommunikationschef Leif Lind Simonsen, som samtidig slog fast, at banken er glad for adressen, og at de har tænkt sig at blive boende.

Også selv om torvet mellem Lavendelstræde og Farvergade fra 1. juli hedder Regnbuepladsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt klubskifte på vej? Superbomber...
bt.dk
Real Madrid-stjerner i...
bt.dk
Du tror det er løgn: Er dette kvinden...
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx