Af - 13/08-15 06:50

Ny bog giver unikt indblik i eksklusivt søbadNy bog giver unikt indblik i eksklusivt søbad

Ventelisten er på 1.200 mennesker, telefoner er forbudt og her taler man om positive ting. Charlottenlund Søbad er et fristed. Et åndehul til den travle københavner.

Bildstrecke im Grossformat »

PR/Kasper Krüger

Charlottenlund Søbad minder om noget, du kunne se ved Den Italienske Rivera med de turkisgrønne huse med hvide vinduer og døre. Her er der brusekabiner, kaffe, omklædning og ordensregler af den slags, de har i syden. Det er et fristed og en eksklusiv klub.

Tre familier river Mærsks villa ned til grunden
Tre familier river Mærsks villa ned til grunden

Siden midten af 1980'erne er antallet af faste medlemmer vokset med 600 procent, og lige nu står 1.200 på venteliste til at få en nøglebrik, der giver ubegrænset adgang til Søbadet. I morgen fylder stedet i sin nuværende form 30 år, og i den forbindelse udkommer bogen 'Det gamle bad og havet – historier fra Charlottenlund Søbad'.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.


- Søbadet er et mellemled mellem mennesket og havet. Folk kommer om morgenen og dykker hele kroppen ned i havet og glemmer alle de sure ting, de skal, siger Pernille Stensgaard, der er forfatter til bogen.

Hun fortæller, at der ved Søbadet er en stiltiende aftale om, at der skal være god stemning. Her taler man ikke om politik eller sygdom, og det er forbudt at tale i telefon og tage billeder.

- Det er et fristed fra alle de krav, vi er udsat for til daglig. Her skal være ro til bare at kigge ud over havet, forklarer Birgitte Possing, der er formand for Charlottenlund Søbad og har været medlem i over 20 år.

Endelig: Her er vandet varmt nok til at bade
Endelig: Her er vandet varmt nok til at bade

Søbadets popularitet skyldes blandt andet danskernes stigende interesse for at bade i havet, mener både Birgitte Possing og Pernille Stensgaard.

- Havet er blevet renere, og du kan bade midt i København. Desuden er danskerne blevet meget sundhedsfikserede, og det at bade er en attraktiv form for motion, siger Pernille Stensgaard.

TV: Charlottenlund Travbane hater på Citybois!
TV: Charlottenlund Travbane hater på Citybois!


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx