Af - 27/03-15 06:22

Kendt kunstner viser os, som vi er om morgenenKendt kunstner viser os, som vi er om morgenen

Vi kører morgenerne på rutinen, men der skal ikke mere end brændt toast eller regnvejr til at vælte læsset, mener HuskMitNavn, der portrætterer københavnerne i ny udstilling.

Bildstrecke im Grossformat »

Sovende børn i cykelstolen, og en mor, der multitasker for fuld drøn med tandbørstning og påklædning af børn, mens hun selv spiser morgenmad. Morgenstemning og rutiner fra dagens første timer er omdrejningspunktet i en ny stor udstilling af den kendte københavnerkunstner HuskMitNavn, som åbner fredag i Galleri V1 i Kødbyen.

Morgenen er nemlig noget helt særligt, mener HuskMitNavn. For på den tid af dagen foretager alle sig stort set det samme. Først når vi når skole eller arbejde, begynder vi at opføre os mere individuelt, mener han.

HuskMitNavn går offline
HuskMitNavn går offline

- Da jeg begyndte at tænke nærmere over det, gik det op for mig, hvor mange ritualer vores morgener er præget af. Vi går i bad, tager tøj på, spiser det samme til morgenmad og tager hjemmefra. Vi gør alt det her meget maskinelt, men kæden hopper hurtigt af, hvis der pludselig ikke er flere cornflakes i pakken, eller hvis det regner og vi ikke når bussen, fortæller HuskMitNavn, der selv er A-menneske, men har stor forståelse for byens B-mennesker.

- Jeg er blevet modelleret af samfundet til at makke ret og stå op, men for mange mennesker føles det jo altid, som om de selv kører på vintertid, når samfundet kører på sommertid, siger han.

GALLERI: Her er fangernes kunst
GALLERI: Her er fangernes kunst

HuskMitNavn har lavet 67 nye værker til 'Morning'-udstillingen, der viser både banale, poetiske, morsomme og grimme øjeblikke fra den genkendelige hverdag. For kunstneren kan bedst lide at lave værker, hvor folk kan genkende sig selv, fortæller han.

Et enkelt værk skiller sig ifølge HuskMitNavn dog lidt ud fra resten i 'Morning'-udstillingen. Nemlig det største af malerierne, som viser en 7Eleven-butik, hvor en gruppe unge ude foran laver en menneskepyramide. Ved siden af står en lidt opgivende ekspedient.

Ny udstilling: Hvorfor bliver vi så 'fucked up'?
Ny udstilling: Hvorfor bliver vi så 'fucked up'?

- Det er tydeligt, at de unge er fulde og opfører sig i stærk kontrast til resten af verden omkring dem. Vi kender jo godt alle sammen det der, hvor man er på vej på arbejde om morgenen og så møder nogle, der for eksempel har været på morgenværtshus. Hvor man står på det samme fortov, men alligevel står på hver sin planet, siger HuskMitNavn og tilføjer:

- Jo ældre man bliver, jo mere tager man sig selv i at blive småforarget, når der står nogle og tisser op ad ens opgang. Men samtidig kan man jo godt huske, at det faktisk var rigtig sjovt engang.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Mand røvede Fakta-butik: Nu søger...
bt.dk
Kærligheden brast: Her er Sarah...
bt.dk
Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx