Af - 06/10-16 08:56

Lokalplaner er borgmester-ammunition mod banderLokalplaner er borgmester-ammunition mod bander

Lokalplaner skal forbyde rockere at bosætte sig bestemte steder i København og andre kommuner.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Bjarke bo Olsen)

Mens rocker og bandemiljøet i øjeblikket skyder med skarpt mod hinanden, har adskillige kommuner forsøgt - og nogen har haft held med - at fyre tilbage mod rockerne med lokalplaner, der forbyder rockerne at bosætte sig bestemte steder i kommunen.

Bl.a. Holbæk, København, Næstved og Vordingborg Kommuner.

Det fortæller DR P4 Sjælland.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MXKØBENHAVN her.

I Næstved Kommune havde man for tre år siden held til at bruge lokalplanen til at få en udbrydergruppe fra Bandidos til at rykke ud af en ejendom i byen.

Og i kommunen er man igen klar til at lave en hurtig lokalplan, der kan forbyde bander at opholde sig i konkrete ejendomme. Det skyldes at der inden for de seneste 14 dage har fundet tre skudepisoder sted i byen, med i alt tre sårede. Alle skudepisoder har tråde til bande og rockermiljøet vurderer politiet.

Byge af skud er affyret i Ishøj ved midnatstid
Byge af skud er affyret i Ishøj ved midnatstid

I Næstved er byrådet klar til med et døgns varsel at ændre lokalplanerne, så bander ikke længere kan holde til i en konkret ejendom, hvis det bliver nødvendigt.

Det siger borgmester Carsten Rasmussen:

- Hvis vi oplever at grupper samler sig i konkrete ejendomme, hvor det ikke er hensigtsmæssigt. F.eks. i nærheden af skoler, daginstitutioner, beboelse eller et sted, hvor der færdes unge mennesker, så er vi et helt byråd klar til at vedtage et forbud i lokalplanen fra dag til dag, der forbyder, at der må være klubaktiviteter i et bestemt område, siger borgmesteren.

Her kan politiet stoppe og visitere dig uden årsag
Her kan politiet stoppe og visitere dig uden årsag

Michael Juul Eriksen, der har været forsvarer i flere rockersager, mener at kommunerne skal passe gevaldigt på med, hvordan de bruger lokalplanerne. Og han mener ikke at lokalplanerne er til for at slippe af med rockere.

Han henviser til en sag, fra 2013 hvor Københavns Kommune forsøgte at undgå en rockerborg i Vanløse og hvor Natur- og Miljøklagenævnet i sidste ende underkendte kommunen, og lod rockerne beholde deres borg.

Borgmestre raser: Besparelser på busser får store konsekvenser
Borgmestre raser: Besparelser på busser får store konsekvenser

- Man siger jo netop i afgørelsen at meningen med lokalplaner ikke er, at man skal ind og regulere hvor folk skal opholde sig. I afgørelsen siger man, at det er politiets opgave at gøre noget, hvis man mener, der sker noget ulovligt, og ikke politikernes, fortæller Michael Juul Eriksen til DR P4 Sjælland.

Han påpeger at afgørelsen er principiel, så den også har betydning i andre kommuner.

Undgå bøder: Politiet stopper upmærksomme bilister i denne uge
Undgå bøder: Politiet stopper upmærksomme bilister i denne uge

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx