Af - 21/01-15 09:43

I dag skal du gå amok i selfiesI dag skal du gå amok i selfies

Museumsgængere verden over er klar til at dominere de sociale medier.

storybild

Nationalmuseet varmede i går op til dagen med dette billede, der blev lagt på Twitter. (Billede: Nationalmuseet)

Skal du forbi et museum i dag? Så er det bare med at hive mobilen op af lommen, tage en selfie og lægge det på Twitter eller Instagram med hashtagget #museumselfie.

Verden over fejres den årlige dag for museumselfies, og det er noget, man ser frem til på Nationalmuseet, fortæller Charlotte S. H. Jensen, der er udviklingskonsulent på stedet.

- Vi kommer til at være særligt opmærksomme på de sociale medier og vil retweete løs. Det er noget, som sker på museer verden over, siger hun.

Nu bliver jul på Nationalmuseet forbudt for børn
Nu bliver jul på Nationalmuseet forbudt for børn

Se hvordan din gade så ud i 'gamle dage': Halv million historiske fotografier frigives
Se hvordan din gade så ud i 'gamle dage': Halv million historiske fotografier frigives

Tirsdag eftermiddag var der allerede godt gang i hashtagget med folk, der lidt for tidligt besluttede sig for at hylde den utraditionelle dag. Charlotte S. H. Jensen er ikke i tvivl om, hvilken af Nationalmuseets genstande hun spår de største chancer for at blive det foretrukne selfieobjekt.

- Jeg vil gætte på, at det bliver uroksen. Til daglig er den en af de ting, som folk synes er mest interessant at tage billeder af, siger hun med et grin.

Nationalmuseet vil ikke gøre noget ekstraordinært ud af dagen på selve museet, men på de sociale medier skal dagen gerne ende ud med en fest.
Find selv flere ved at søge på #museumselfie på Twitter eller Instagram.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx