Af - 23/11-15 15:28; Opdateret: 23/11-15 16:51

Gymnasieelever nedlægger undervisning: - Vi siger stopGymnasieelever nedlægger undervisning: - Vi siger stop

I dag var der aktioner på flere gymnasier rundt om i landet. Eleverne protesterede mod de nedskæringer, regeringen har planlagt på uddannelsesområdet.

storybild

På Nærum Gymnasium i Rudersdal Kommune havde 80 procent af de fremmødte elever stemt for at nedlægge undervisningen i protest. (Billede: Marcus Bing)

Som led i den netop vedtaget finanslov, vil regeringen skære uddannelsesområdet med 8,7 milliarder de næste fire år. Heraf bliver 2,3 milliarder kroner taget fra gymnasieskolerne alene.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Som protest mod nedskæringerne, var der i dag aktioner på landets gymnasier. Nogle gymnasier nedlagde undervisninger. Andre lavede mindre aktioner som at rykke undervisningen ud af lokalet for at vise, hvad konsekvensen ville være ved at skære på administrationen, som regeringen blandt andet har lagt op til.

Tusinder af demonstranter fylder gaderne netop nu
Tusinder af demonstranter fylder gaderne netop nu

- Selv om finansloven er vedtaget, synes vi ikke, at debatten skal slutte her. Nedskæringerne kommer til at ske over de næste tre år, og dem skal vi gøre alt for at få fjernet, siger formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Veronika Ahrensbøll Schultz.

Eleverne på Nærum Gymnasium stillede op med bannere. Foto: Marcus Bing.

Nærum Gymnasium i Rudersdal Kommune valgte i dag at nedlægge undervisningen. 80 procent af de fremmødte elever stemte for nedlæggelsen.

Næstformand for elevrådet Marcus Bing kalder det en speciel aktion, da kommunen traditionelt set er højreorienteret. Det er første gang i gymnasiets historie, at man vælger at nedlægge undervisningen, fortæller han.

Finansloven er på plads: Disse grupper får mest ud af det
Finansloven er på plads: Disse grupper får mest ud af det

- Vi sender et signal om, at det ikke kun er en isoleret gruppe, der synes besparelserne er en dårlig idé. Det er også de liberale unge, siger han og fortsætter:

Vi kommer til at sige stop hver eneste gang, der bliver skåret på uddannelserne. Vi vil ikke skære den gren over, vi selv sidder på. Regeringen er nødt til at investere i ungdommen, for det er os, der er fremtiden.

Med musik og bannere har eleverne slået sig ned på gymnasiet, hvor de vil blive så længe, det er muligt. Hvis der er stemning for det, vil aktionen fortsætte dagen efter, fortæller Marcus Bing.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Facebookvideo skulle ramme...
bt.dk
Kim Walls bror: Hun var en stjerne
bt.dk
Kim Walls forældre fortæller BT om...
bt.dk
10 køer fundet døde på ubeboet ø: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx