Af - 21/01-15 11:50

Copenhagen Pride udvider med ny festivalCopenhagen Pride udvider med ny festival

Københavns første vinter-pride skydes i gang om få uger.

storybild

Snart skal regnbueflagene også luftes på en ny vinterfestival. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Termometeret plejer at stå på sommertemperatur, når Copenhagen Pride rammer København med sit farverige optog og efterfølgende fest på Rådhuspladsen. Men nu udvider august-festivalen med en Winter Pride i alle regnbuens farver, der får premiere den 5. februar.

Metroxpress har forgæves forsøgt at få fat i LGBT-formand Lars Henriksen for at høre mere om den nye festival, men til Copenhagenpride.dk siger han:

Se folks fantastiske billeder fra Copenhagen Pride
Se folks fantastiske billeder fra Copenhagen Pride

- Ambitionen er, at København får en ugelang LGBT-begivenhed i vinterhalvåret der adskiller sig markant fra Pride-ugen i august med indendørs kulturaktiviteter og events der matcher årstiden.

Winter Pride skal på sigt vokse til en ugelang festival, men beslutningen om den nye vinterfest blev først truffet i december 2014, og derfor bliver den første festival kortere.

Guide: Årets pride bliver den hidtil største
Guide: Årets pride bliver den hidtil største

Copenhagen Winter Pride skydes i gang den 5. februar med et netværksmøde for faglige organisationer, der skal sikre bedre vilkår for LGBT’ere, og dagen derpå er der musikalske overraskelser på Generator Hostels i Adelgade. Den 7. februar kulminerer Københavns første Winter Pride i Pumpehuset, hvor der er Dansk Melodi Grand Prix på storskærm og show med tidligere grand prix-deltagere, gogo-dansere og drag show til den lyse morgen.

Se festens fulde program her.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx