Af - 18/09-13 06:00

Frank Jensen vil fikse skoler for milliarderFrank Jensen vil fikse skoler for milliarder

Den halvdel af de københavnske folkeskoler, der ikke allerede er istandsat i de seneste år, skal renoveres totalt i næste valgperiode, lover overborgmesteren.

storybild

Der skal sættes en ordentlig omgang renovering i gang på de københavnske folkeskoler, mener byens politikere. (Billede: Polfoto/Jens Dresling (arkiv))

Forældede toiletforhold, farlige legepladser og faldefærdige bygninger præger mange af de københavnske folkeskoler. Derfor vil overborgmester Frank Jensen (S) bruge den kommende valgperiode på at få renoveret de 28 skoler, der ikke allerede er blevet istandsat, afslører han over for metroxpress.

»Vi har store ambitioner om at styrke fagligheden i skolen, og så skal rammerne selvfølgelig også være i orden,« forklarer han.

LÆS OGSÅ: Elever får 10 millioner: Skal bestemme mere

I de seneste år er der blevet afsat omtrent 1,85 milliarder kroner på at få rettet op på 27 af byens skoler, og i de kommende fire år skal der bruges op til 2 milliarder på at få gjort noget ved de øvrige, ønsker overborgmesteren.

Forældreforeningen Skole og Forældre er positive over for løftet, der kommer forud for novembers kommunalvalg.

LÆS OGSÅ: Lærerstuderende får mindre undervisning

»Men det er afgørende hvor pengene kommer fra. Det må ikke blive på bekostning af undervisningen,« understreger næstformand Finn Juel Larsen.

Venstres kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev støtter Frank Jensens ambition, men revser ham samtidig for at satse for snævert:

»Jeg bryder mig ikke om kun at tilgodese et enkelt område. Svømmehaller, kulturhuse og biblioteker har også brug for renovering,« mener hun.

LÆS OGSÅ: Slidte folkeskoler skræmmer forældre over i privaten

»Pia Allerslev har flere år i træk forladt budgetforhandlingerne, fordi hun vil have skattelettelser. Hun kan ikke både få skattelettelser og opfinde flere udgifter,« svarer Frank Jensen.

De Konservatives Rasmus Jarlov vil også gerne finde penge til at renovere skoler, og håber især på bedre idrætsfaciliteter.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lægevagten i kæmpe brøler - havde...
bt.dk
Lamslået over Skats direktør-finte:...
bt.dk
Se billedet: TV-ekspert raser over...
bt.dk
Politiet beder om hjælp: Har du set...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx