Af - 06/05-14 20:55

Skal begravelsesfirmaer have reklameplads på hjemmehjælpens biler?Skal begravelsesfirmaer have reklameplads på hjemmehjælpens biler?

Fire partier i Borgerrepræsentationen vil have reklamer på kommunens biler. Socialdemokraterne overvejer sagen, men frygter uheldige reklamer.

storybild

Socialdemokraternes gruppeformand på Københavns Rådhus, Lars Weiss, frygter, at hjemmehjælpernes biler i værste tilfælde kan få begravelsesreklamer på siden, hvis man tillader reklamer på kommunens biler. (Billede: SØren Sielemann)

Hovedstadens Sosu-ansatte kører dagligt tusindvis af kilometer på de københavnske veje. Det vil flere borgerlige partier nu udnytte ved at sætte private reklamer på kommunens bilpark.

- Hvis det viser sig, at det kan være en god forretning, så bør vi sætte det i gang. Hvis vi kan undgå at sætte skatterne op og skære ned andre steder, så synes jeg, det er en fin mulighed, som i hvert fald er værd at undersøge, siger Venstres Jens-Kristian Lütken.

Populær natklub skal betale 50.000 i bøde
Populær natklub skal betale 50.000 i bøde

I første omgang foreslår Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, at lovligheden i de private reklamer på offentlige køretøjer undersøges.

Hos Out of Home Media, som er med til at administrere reklamerne på Københavns busser, tror man, forslaget kan blive en succes:

En god film MED afbrydelser: Vi bombarderes med reklamer
En god film MED afbrydelser: Vi bombarderes med reklamer

- Det er helt sikkert en god ide, som vi meget gerne vil indgå i en dialog om. Men det kommer meget til at afhænge af, hvor reklamefladen er på bilerne, og hvor de kører henne, siger direktør Henrik Sørensen.

Socialdemokraterne på Københavns Rådhus har endnu ikke besluttet, hvordan de vil stille sig til forslaget. Men hos gruppeformand Lars Weiss er der skepsis at spore.

Lars Ulrich ny reklame-figur: Han sælger ikke ud
Lars Ulrich ny reklame-figur: Han sælger ikke ud

- Der er en del dilemmaer i forhold til detailstyring. Kan man forestille sig et begravelsesfirma, der reklamerer på hjemmeplejens biler? Eller Carlsberg eller Breezer, som måske kan få deres logo på bilerne, som kører børn i skole. Vi skal i gruppen have afklaret, om der måske er så meget bøvl med forslaget, at forvaltningen slet ikke behøver undersøge mulighederne.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flot anerkendelse! Superliga-dansker...
bt.dk
Hvis der var valg nu, ville Joachim...
bt.dk
Træn med Tanja: Interval- træning er IN
bt.dk
Barca-målmand: Neymars farvel var en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx