Af - 06/02-14 07:37

Zoo løfter sløret: Den lille ny på vej er …Zoo løfter sløret: Den lille ny på vej er …

Nu afslører Zoologisk Have i København, hvilket dyr der kan ses på scanningsbilledet.

storybild

Bæltedyrene i København Zoo skal være forældre til marts. (Billede: Zoo)

Zoo skal have en lille ny til marts, og det bliver et lille bæltedyr. Tidligere på ugen offentliggjorde Zoo et scanningsbillede med nyheden om, at haven ventede familieforøgelse om godt en måneds tid, men hvilket dyr der var tale om, holdt dyrepasserne hemmeligt. Men nu løfter de sløret.

Zoo skal have en ny dyreunge: Hvad er det for et dyr?
Zoo skal have en ny dyreunge: Hvad er det for et dyr?

De sydligt treringede bæltedyrs anlæg ligger som regel hen i relativ stilhed i dagstimerne, men i december var der heftig aktivitet i Tropezoo. De ellers nataktive bæltedyr kom allerede frem ved skumringen, og her så dyrepasserne hannen bene rundt efter hunnen og forsøge at kravle op på hendes skællede ryg. Og i januar viste et scanningsbillede, at der for første gang nogensinde er en bæltedyrsunge på vej i København Zoo.

- Det er positivt, at vores to forholdsvis unge bæltedyr syntes så godt om hinanden, at de allerede nu sætter unger i verden. Det er ikke ret ofte, at disse bæltedyr opdrættes i fangenskab, men inden for de sidste par år er det lykkedes flere steder, og det ser ud til, at vi har knækket koden til succes med denne enormt spændende sydamerikanske art, siger Zoos kurator Flemming Nielsen på Zoos hjemmeside.

Zoo får alligevel ingen isbjørne-baby
Zoo får alligevel ingen isbjørne-baby

Bæltedyrene er nogle af de nyeste dyr i Zoologisk Have. Den 17 måneder gamle hun kom til haven i maj sidste år, mens hannen, der er 13 måneder gammel, kom til anlægget i september.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tv-indslag om Danmark vækker vrede:...
bt.dk
Særligt én type kvinder får aborter...
bt.dk
12-årig dreng stjal sin mors...
bt.dk
Mentalerklæring: Så høj er Peter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx